Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Mayan sjokolade Drink

  Kategori: Drikkevarer      Visninger: 52

  Sjokolade ble først dyrket av den gamle Mayans, men måten de har spist det ikke var mye som den søte delen vi vet i dag. Deres foretrukne metoden forbruk var en tykk, bitter, frothy drikke serveres kald. Dette instructable chronicles mitt forsøk på å gjøre slike en drikke. Jeg føler behovet for å påpeke at dette er mer en historisk eksperimentet enn en oppskrift. Resultatene vil mest sannsynlig ikke være for smaken av moderne mennesker. Men hvis du er interessert i å oppleve siste gjennom din .. Fortsett å lese

 2. Magnetisk Glass 4 i 1 produktivitet verktøy

  Kategori: Verktøy      Visninger: 32

  Jeg har nylig startet en ny jobb der det ser ut som jeg kommer til å ta mye av midlertidige notater, og å være ute av boksen tenker at jeg kom med ideen om å bygge en liten personlige tørr slette bord. Men det skjedde for meg at det måtte flere formål (for ikke å nevne jeg ville noe en-av-en-type)! Å sette noen trodde i å kombinere et par nyttige verktøy som jeg bruker nå, og ennå som ønsker å holde det liten og transportabel slik at jeg kan bruke det nesten hvor som helst. "Magnetiske Glass 4.. Fortsett å lese

 3. Parabolen håndkle å skjørt

  Kategori: Sy      Visninger: 42

  Slå et parabolen håndkle i et barns blyant eller full skjørt. Andre skjørt, den med hjerter er laget av tre håndklær. Trinn 1. Parabolen håndklær Kjøp to eller tre parabolen håndklær. Avhengig av hvor full du skjørt. For denne skjørt brukte jeg 2 håndklær. Disse håndklærne er mer som te håndklær, ikke LUN vevde håndklær. Hvis du vil utforme håndklær å avgjøre hvor lenge og bredt de er. Kuttet håndklær til ønsket lengde. Jeg ikke kutte noen av bredden på denne skjørt. Trinn 2. Start sy Sy lan.. Fortsett å lese

 4. Mat Masher/store tre pistil

  Kategori: Mat      Visninger: 20

  Trinn 3. Ruff ut den generelle formen. Jeg brukte en dreiebenk, men dette kan også gjøres med en adz, en øks eller en meisel. Bunnen av min masher er like under 3 inches i diameter og smalner i håndtaket som er tomme og 1/2 i diameter (denne taper skjer i løpet av 2 1/2 inches). Håndtaket er en konsekvent diameter for 10 1/2 inches. Den øverste enden er 2 3/4 inches i diameter og opptar den endelige 1 1/4 av pistil. Vennligst endre proporsjonene for å passe dine hender. Det hjelper for å forla.. Fortsett å lese

 5. Guitar Amp "makt suge"

  Kategori: Gitar      Visninger: 20

  Gitaristene vanligvis elsker tube forsterkere, særlig når de er drevet vanskelig å få den hyggelig, kremaktig tube forvrengningen. Problemet er, på forsterkeren vil friggin LOUD - selv en liten 15 watt amp kan være for høy i enkelte programmer. Så, hvordan får vi som overdriven tube lyd uten rattling vinduene eller ødelegge øret trommer av folk i den første raden på vår konsert? Vi bruker en "makt suge"-enhet. Dette er egentlig en Last som er plassert mellom utdataene forsterker og høyttaler som.. Fortsett å lese

 6. En Charlieplexed juletre

  Kategori: Led      Visninger: 38

  Velkommen til min første Instructable. Jeg setter pris på noen konstruktiv kritikk du passe på å la i kommentarfeltet, men vær forsiktig. Har nylig bygget en 4 x 4 x 4 LED-kuben, trodde jeg det kunne være interessant å bruke samme teknikker til å bygge en LED juletre. Jeg brukte en enkelt hvit LED som "stjerne" og deretter en blanding av røde og grønne lysene danner sidene. I starten tanken jeg å gjøre treet star formet i tverrsnitt, men til slutt innså at en seks sidede star ville være lettere.. Fortsett å lese

 7. Hvordan å gjøre nettstedet ditt awesome enda mer AWESOME av ..

  Kategori: Hjelpemiddelsentral tech -      Visninger: 38

  Del 0: Innledning Når det er mulig, prøver du å utvikle et nettsted for å kunne brukes av så mange som mulig. Dette kan omfatte personer ikke kan se, høre eller flytter musen deres godt, eller selv i det hele tatt. Her er noen hint og tips for tilgjengelighet-klar webdesign. Trinn 1. Del I: synshemmede folk First off, husk at ikke alle synshemmede folk som er blinde. Noen må høykontrast-fargevalg, noen er fargeblinde, kan andre bruke skjermen med veldig store (eller forstørrede) skrifter. O.. Fortsett å lese

 8. Knex skjulte blad

  Kategori: K'nex      Visninger: 32

  Dette er min første Instructable slik at det kan ha problemer, kan det ikke, jeg vet ikke. Knex skjulte Blade fra Assassin's Creed. Jeg brukte bare grunnleggende stykker med mindre/valgfri modifikasjoner. Jeg brukte også streng for utløseren og gummi band vil flytte 'bladet'. Taping av bunnen av det er valgfri, og gjør det mer komfortabel i min mening. Trinn 1. Deler For de fleste ting du bygge fra andre instruksjonene på her, krever de fleste mange stykker. Dette krever ikke mange i det hel.. Fortsett å lese

 9. Hvordan du Succesfully Rick Roll

  Kategori: Maling og humor      Visninger: 36

  Jeg måtte gjøre det! Noen måtte gjøre det! Dette instructable vil lære selv deg lowly newb/noob av Internett fora hvordan i Rick Roll brønn. Første Instructable så være forsiktig. Trinn 1. Historien om Rick Roll (og ukjent betydningen) Vil Rick Roll vellykket må du vite hva det isA Rick Roll er å tilby en lenke til noe som er relevant for emnet på hånden (som sier det handler om din tredje nippel) og deretter faktisk gi koblingen som fører til en av de mange videoene av Rick Astley sang "Aldr.. Fortsett å lese

 10. Vinter Squash brød

  Kategori: Brød      Visninger: 17

  Vi får alltid en masse vinter squash, og dette er en virkelig tastie måte å bruke den. Vinter squash er stor, fordi det er ganske enkelt å vokse, og det varer i lang tid i lagring. Det er så lett at vi hadde flere "utilsiktet" squash faktisk planter som sprouted fra frø i komposthaug. Du kan bruke anykind som du vil bruke, butternut, delicata, buttercup, etc. Du kan også bruke gresskar, men bruk ikke spaghetti squash. :) Jeg har tilpasset denne oppskriften fra seieren hagen Cookbook. Den har m.. Fortsett å lese

 11. CAT5 Intercom

  Kategori: Elektronikk      Visninger: 22

  Sette din ødelagte telefoner eller ubrukt land linje instrumenter hjemme til god bruk ved å lage din egen intercom! Denne workshopen vil vise deg hvordan du kan gjøre dette hjemme! Det har vært over et og et halvt århundre siden Alexander Graham Bell hvisket ordene 'Mary hadde en liten lam' og endret måten menneskeheten kommunisert. Moderne liv er utenkelig uten en telefonisk enhet – enten det er en sofistikert mobiltelefon eller en arkaisk puls-telefon fremdeles i bruk i visse deler av India... Fortsett å lese

 12. Dixie dynamitt

  Kategori: Smørbrød      Visninger: 52

  Skinke, ost og trakk svinekjøtt..... Hva er ikke å like! Denne lange tid favoritt startet som en masse sandwichs med leftovers, for den opprinnelige jeg startet med hvitløk toast, deli skinke og american ost med venstre over trakk svinekjøtt, kokte innpakket inne tinfoil, jeg"" dem på eksos-fordelerne på bilen. Wraps kom da jeg trengte noe å ta til et parti som er også der de fikk navnet. Trinn 1. Komme klar Her er hva du kommer til å trenge å gjenskape denne velsmakende wrap Tortillas Deli.. Fortsett å lese

 13. Sirkulær papp Shadowbox (Hot-lim-metoden)

  Kategori: Møblering      Visninger: 34

  Denne mini papp shadowbox er en mal for en mye større sirkulær bokhylle. Dens holdbar og flott for å holde din mest minneverdige og verdifulle miniatyr elementer. Når jeg er i stand til å finne mer papp, skal jeg sette opp bilder av større bokhylle, med disse instruksjonene. I mellomtiden, nyte mini versjon! Det var basert på utdannet gjette på hvordan det kan være konstruert med- massevis av lim og litt planlegging. Det tok et par timer bare å lime. Deretter tok bare to dager vanntett me.. Fortsett å lese

 14. Verktøyet Rack - swing bort

  Kategori: Organisere      Visninger: 20

  Å klare seg i en mindre enn perfekt garasje av et leie hus, er jeg alltid kort orden og plass for min verktøy, så gjennom årene har jeg prøvd ulike versjoner av swing bort verktøyet stativer, men alltid vært snuble av hvordan du pivotere dem med ut å bruke en formue i hengsler.Den andre dagen mens du gjør noe langt og fjernet fra å jobbe i min skur (ja jeg kan multi oppgave virker det!) Jeg beregnet ut hvor å gjøre det...Hva du trenger: lengden på 2 x 4 innramming timberLength av tømmer (tømmer .. Fortsett å lese

 15. Krymp en buck

  Kategori: Økonomi      Visninger: 48

  ya du hørt høyre im skal fortelle deg hvordan du forminske en dollar bill uten å skade det i noen way.well Hvis du gjør ting som er galt og slip opp det kan skade det men så lenge du har 3 eller 4 hjørner av bill itll fortsatt arbeidet, men over alle det er en liten sjanse for that.i har gjort noen reasearch og funnet at dollarsedler gjøres ut en vevde matierial som kan være dyed.my bestefar har vist meg hvordan du gjør dette når han spilte hender og føtter (kort spill ganske moro) med mine fore.. Fortsett å lese

 16. produsere egendefinerte tannhjul med en craft-cutter og krym..

  Kategori: Gadgets      Visninger: 31

  Oppdatering: wow, bummer. Jeg har nettopp funnet ut at ProvoCraft (skaperne av Cricut) saksøkt "Gjøre Cut" og "at kutt A Lot" slik at de kan ikke lenger selge sine produkter til å arbeide med Cricut. Her er noen konkurrerende produkter som kan brukes med gjør kutt programvaren selv om jeg ikke har prøvd disse produktene spesielt, de ser ut som de gjør om samme And-N-Kut datastyrt håndverket kutter Pazzles inspirasjon amazon BossKut gaselle amazon USCutter MH/Lazerpoint &am.. Fortsett å lese

 17. Klasserommet bokhylle

  Kategori: Møbler      Visninger: 64

  Min datter er en grunnskole lærer, og hun nylig funnet en bokhylle i en butikk som ville være perfekt for hennes klasserommet. Dessverre, det koste rundt $400, så hun spurte meg om jeg kan bygge en for henne. Hun har gitt meg med et bilde av en hun funnet på Internett, sammen med grov dimensjonene. Denne bokhylle (eller bokhylle) er gjort som en litteratur-stand, ved at bøkene ansiktet utover (på begge sider). Ifølge min datter gjør dette det mye enklere for yngre barn å velge en bok. Material.. Fortsett å lese

 18. 3D informasjonskapsler

  Kategori: Cookies      Visninger: 16

  En venn hadde en "Dead Rock og Roll" tema Allehelgensfest sist lørdag kveld. Alle måtte komme påkledt som det favoritt død rockstar. Jeg ble bedt om å bringe noe søt å spise, så med alle sprøytenarkoman over 3D film disse siste par årene, jeg ønsket å gjøre en spesiell yummy behandler som ville ha som 3D magi. Du kan bruke et stempel bilde for å gjøre disse informasjonskapslene. Det var så lett å gjøre, og det var en stor hit på festen! Alle var vandre rundt med deres 3D briller på å spise 3D ro.. Fortsett å lese

 19. Billige lys teltet alternativ For bilder

  Kategori: Fotografering      Visninger: 32

  Hei, er dette min 1ste instructable. Jeg trengte en rimelig løsning å ta bedre fotoer med mindre elementer. Så laget jeg denne lys teltet fra materialer rundt i huset. Til slutt koste det meg ca 1,00 for noen plakat boards. Alt annet er resirkulert. Men du kan gjøre en til en svært lav kostnad. Trinn 1. Materialer I hovedsak trenger du bare et par ting. Tynn tre (1 x 1 eller 2 x 2 "skal fungere fint"), noen hvitboken eller stoff, Lim/tape, hvit maling og noen spiker og hammer. Jeg gjenvunnet .. Fortsett å lese

 20. Hvordan Hel stekt en kalkun

  Kategori: Hovedrett      Visninger: 37

  Roasting en Tyrkia kan være så enkelt som du vil med gode resultater uten store anstrengelser. Det finnes en rekke technics som kan være lagdelte sammen som stemningen angrep du eller tidsbegrensninger tillate. Trinn 1. Velg en friske eller frosne fugl, veier mellom 10 og 14 pounds. Hvis frosset, tine i kjøleskapet for 2 til 3 dager. (Anbefales) Preheat ovnen til 325 grader.Enkelt: Fjerne emballasje og skyll med kaldt vann. Tørr hud med papertowels og tillate fugl å tappe. Spre et tynt lag sof.. Fortsett å lese

Reklame

Partnere


At an online jewellery store, it is too easy to discover new items and buy it with ease.