Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 18

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Enkel drill jigg for boring et perfekt hull i en sfære.

  Kategori: Metallbearbeiding      Visninger: 45

  Denne Ible ble opprettet som et supplement til min siste ible orkanen baller 3000 rpm + spinning leketøy. Beklager til de som der forventer en mer insinuasjon fylt tittel, Jeg ønsket å gjøre en enkel og gjenbrukes jigg som ville tillate meg å bore perfekt hull i metall kulelager eller alle sfære. Dette er en veldig enkel løsning som er enkel å tilpasse nøyaktig til søyleboremaskin igjen og igjen, denne jigg er utviklet for små kulelager opp til ca 20 mm, men kunne lett uskalert etter mye st.. Fortsett å lese

 2. Gnist - DIY Web-baserte Telepresence Robot

  Kategori: Robot      Visninger: 44

  Navnet gnist er basert på et akronym for Self Portrait artefakt Roving kabinett jeg en klosset tittel for en kunst-prosjekt begynt i tidlig 90 s. Siden den gang gnist har utviklet seg fra en overdimensjonert RC leke med et par baby monitor video kamera til en fullt webaktivert autonome telepresence robot. Det har vært mange forskjellige versjoner med årene, ved hjelp av et bredt spekter av teknologier og løsninger, men alltid med samme mål for å tilby en plattform for live video telepresence og .. Fortsett å lese

 3. Planlegger en rute for god daglig syklus.

  Kategori: Sykler      Visninger: 38

  Så enda en sykling ' ible fra meg, dette er blitt utløst av det faktum at jeg har tatt opp med en daglig syklus i min fritid mens været er bra. Ideen er å få en fin daglig syklus rute, bare for skyld for Sykling, for både feriegjester og fitness, Sykling er en flott måte å slappe av og er også stor kardiovaskulær excercise, bedre enn kjører, som er dårlig for knærne over tid, som, og det er bedre fordi du kan reise lengre og har mer variasjon og sceneray-endringer enn fra å kjøre... Trinn 1. .. Fortsett å lese

 4. Tweety knapp

  Kategori: Arduino      Visninger: 29

  Velkommen til min første Instructable! Dette er noe jeg har laget den "Tweety" eller Tweety-knappen. Konseptet er enkelt, du er på datamaskinen og inspirasjon til å Tweet er welling opp inni. Chrome blir treg i dag, og du vil få de 140 tegnene ut, fort! Ingen frykt, bare klikk på knappen Tweety beleilig plassert innen armene rekkevidde på skrivebordet, og voila! En magisk tekst-grensesnittet som vises, og godtar typen til du trykker "Enter" ~ Insta-Tweet BTW, hvorfor Ja, det er Tweety f.. Fortsett å lese

 5. knex splodies grenade launcher

  Kategori: K'nex      Visninger: 28

  ja! Det er den nye splodies grenade launcher, ja jeg er lei av blokk utløsere og kopiere våpen, så jeg prøvde å tenke utenfor boksen- og dette er hva jeg fant. Det er i stand til å lansere splodies intakt over vegger, avstand lang osv. godt få til det! Trinn 1. Hva du trenger... Dette er hva du wull behovet ps: Jeg fikk stykke telling høyre denne gangen! :) Trinn 2. Bygg av startprogrammet! du vil nå bygge den pivotere launcher som vil vippe for å tillate armene å kaste splodie grenade .. Fortsett å lese

 6. DIY Billige IR reflektor for en fjernkontroll

  Kategori: Fjernkontroll      Visninger: 63

  Dette er en veldig enkel hack for en fjernkontroll som kan øke sin signal strøm ved å opprette en reflektor bak IR-Emmiter. Og det absolutt arbeider. Nå kan jeg faktisk bruke kontrolleren. Jeg fikk ideen for dette når jeg tenkte på en måte å øke sin makt. Jeg var i ferd med å gå ned til Radio Shack å kjøpe en andre IR-sender, men jeg innså at det ville være mye enklere å bare sette et speil som enheten å fokusere strålen, i stedet for å legge til ekstra emmiter å styrke den. Trinn 1. Arbeidsmat.. Fortsett å lese

 7. Ingen sveis beltespenne

  Kategori: Mote      Visninger: 27

  Jeg er personlig ikke en fan av en låsen og tungen type spenne og plast låsen har liksom en billig stemning til det selv. Dette var grunnene til at jeg gjorde meg selv en spenne for min egen daglige belte en tid siden. Spenne er laget til en utforming som er lik de sovjetiske militære Beltespenner, men ble redesignet slik at det ville fungere med webbing. http://warrelics.EU/Forum/Equipment-Accessories-Personal-Items/Soviet-Belt-Buckle-Naval-25936/ Min første spenne ble laget av rustfritt st.. Fortsett å lese

 8. Sigar USB Flash-minne (med lysdioder)

  Kategori: Usb      Visninger: 21

  Lyser rødt når tilkoblet, bedres på disktilgang.En touch av skillet for datamaskinen! OPPDATERTE VIDEO: (musikken er lagret på cigar, men spilt av PC så snart det USB diskett er koblet og anerkjent) For sigar elskere, gadgeteers, spioner, osv... og også for nonsmokers! Gosh, er jeg for sent for "Get LED ut!"-konkurranse, så jeg bruk for konkurransen "Pocket Sized"-- og jeg vil ikke beskrive pocket; helt passe inn i en lomme, bør en robusto størrelse sigar brukes; og BTW en sigar må ikke helt.. Fortsett å lese

 9. Batterilader for bil fra reservedeler i Mint Tin

  Kategori: Gjenbruk      Visninger: 66

  Jeg trengte en vedlikeholdslading lader for en sjelden brukte kjøretøy. Ikke ønsker å bruke penger, slapped jeg dette sammen i ca 30 minutter fra deler ligger rundt: Stykkliste: -Mynte blikkboks eller andre kabinett -LM317T regulator i TO220 pakke -Kjølelegememateriale for TO220 -Overs lader for bærbar PC med 14V eller mer utdata -1 ohm, 2W motstander (jeg brukte 5W fordi det er hva jeg hadde) -# 4-40 x 3/8-tommers skruer og mutre for 2 # 4 -Tråds -Sigarettenner plug Verktøy -Loddetr.. Fortsett å lese

 10. Tube lys

  Kategori: Belysning      Visninger: 24

  Hei alle :) Denne veggen lys over er laget av recyled materiale; papp tube...Jeg gjorde en billig, skinnende og miljøvennlig belysning side av ligaen, og det er heller ikke så vanskelig å velge :) la oss ta en titt på materialet og trinn... Trinn 1. Arbeidsmateriale behøvde n/a papp rør (radius = 4) 2) 2 m. led-lys 3) 2 m. rød kabel 4) 2 meter svart-kabel n/a v. adapter 6) Båndsag 7) Spray fargestoff 8) Noen skruene 9) A drill 10) Silikon pistol 11) Wooden stripe Trinn 2. Start m.. Fortsett å lese

 11. Jollexs snikskytter, JS-144v3.9

  Kategori: Eple      Visninger: 37

  JS-144v3.9 Jeg er endelig ferdig med min awesome snikskytter. Jeg har vært planlegging denne pistol siden juni og begynte å bygge i slutten av juli. Det er først i sitt slag. Den bruker en rail-systemet som dsman195276's snikskytter, men det har en mag. Den har en masse strøm og nøyaktighet på grunn av lav friksjon fatet laget av oransje koblinger og hjul. Den har en utløser som jeg tror er bedre enn dsman's snikskytter utløseren. Den har et skjegg håndtak som er som dsman's snikskytter håndta.. Fortsett å lese

 12. Restverdi Organizer

  Kategori: Teknologi      Visninger: 30

  Dette er en veldig enkel og ganske kult utseende oppbevaringsboks for alle dvs salvages deler fra ødelagte maskiner.Jeg har allerede gjort 2. Det tar bare en time. Trinn 1. Å finne boksen Det første du bør gjøre er å finne en fin middels slektninger av liten boks. Jeg brukte den i bildet.Her er noen andre materialene du trenger. Materialer: * Linjalen * Tapetkniv eller saks * En ekstra eske [for exta papp] Paint eller indikatorer for å dekorere [valgfritt] Trinn 2. Midterste styret Fø.. Fortsett å lese

 13. CHOW'S Thanksgiving Tyrkia kake

  Kategori: Kake      Visninger: 53

  Om dette Thanksgiving midtpunktet oppegger horror, undringen eller forvirring når det blir servert, er det sikkert å fremkalle en slags utbrudd. Advarsel: Denne parabolen er ikke anbefalt for personer som krever en tomme plass mellom mat-grupper. Spillet plan: potetmos og sweet poteter kan gjøres fremover. Rewarm dem rett før du montering av kaken, slik at de er enkle å spres. Hvis din oppmerksomhet blundere og marshmallows måtte brenne eller få brannen mens broiling (dette faktisk skjedde t.. Fortsett å lese

 14. Hjemmelaget saltet mutter ruller

  Kategori: Mat      Visninger: 26

  Jeg har denne teorien om at noe du gjør fra grunnen av vil automatisk bli bedre enn noe du kjøper i butikken, av ren kraft av å være opprettet i motsetning til utviklet. Konsistens er fienden av deilig. Så du elsker Pearsons saltet mutter Roll rett? Meg også, men sannsynligvis fordi det er en dårlig erstatning for disse saltet mutter ruller min bestemor pleide å gjøre fra hennes hemmelige oppskriften. Men hvis jeg vet betyr min bestemor 'secret' 'av baksiden av kondensert melk kan'. Dette er.. Fortsett å lese

 15. Sykkel tur indikatorer

  Kategori: Sykler      Visninger: 28

  Å være en bicyclist i East Bay er en vanskelig oppgave til tider med drivere som ikke vet hvordan signal og å være yelled på å "komme ut av gaten og videre til siden gange" (selv om det er ulovlig), Hva er prøver enda vanskeligere å advare drivere når du skal slå. Du kan kaste hånden ut, men dette kan gjøre deg løs stabilitet og folk flest husker ikke måter å sette dine hender. Dette instructable søker å gjøre advarsel drivere og andre syklister så mye mer enklere, og gjør den mer synlig mens .. Fortsett å lese

 16. Flamethrowing Jack-O'-Lantern

  Kategori: Arduino      Visninger: 28

  En flamethrowing jack-o'-lantern holder trick-or-treaters en trygg avstand fra huset, og er et fint tillegg til eventuelle anti-Halloween arsenal. Ved første tegn til eventuelle sukker-besatt imp, bare trykk på utløseren-knappen og trådløst skyte en ett sekund briste av flammer ut av jack-o '-lyktens munn. Denne plume av hellfire vil gjøre selv den mest fet folk tenke to ganger om nærmer seg på døren. Svært få mennesker er villige til å risiko livsfarlig for sjanse for en liten boks av melk duds.. Fortsett å lese

 17. NES-kontrolleren iPhone4 hud

  Kategori: Eple      Visninger: 30

  Har du et kjedelig klart tilfelle for uber kult iPhone 4? Vel, er her din sjanse til å gjøre din iPhone4 til ser enda kulere! Trinn 1. Ting du trenger 1. iPhone 4: går ganske sier seg selv... 2. iPhone 4 tilfellet med klart baksiden: Jeg bruker Belkins tilfelle at Apple er å gi bort til iPHone4 brukere 3. Rett kant 4. Exacto kniv 5. Saks: Håndverket nivå sharp tipped de er best for håndverket formål. Jeg bruker Fiskars' Softgrip. 6. Hud Print ut: gå til (http://torokun.deviantart.com/.. Fortsett å lese

 18. Seiling sjokolade Cupcake

  Kategori: Kake      Visninger: 30

  Jeg måtte evakuere alle fra min kjøkkenet for å lagre disse cupcakes før jeg hadde nok av bilder som er tatt. De var alle borte på et blunk. Cup kaker var svært fuktig med godt balansert smaker. Selvfølgelig legge dekorasjoner dem over toppen! Disse cup kaker er det perfekte svaret i et knipetak. Hvor mange ganger har du hørt "Oh mor jeg glemte, jeg skal bringe cupcakes i morgen." Jeg har brukt en boksen blanding for disse cupcakes med min egen tilsatt ingredienser som gjorde dem smaker mye b.. Fortsett å lese

 19. Loddetråd Saver (låse cam loddetråd dispensing penn)

  Kategori: Lodding      Visninger: 61

  "Hvordan skal jeg forord dette Instructable?" Jeg spør meg selv. Tilsynelatende, siden begynnelsen av tid, mann har hadde lyst til å feste loddetråd til en penn og legge ut bilder online. Vel, jeg kort vurdert delving inn større historie loddetråd pennen, men deretter mangel på motivasjon fikk bedre av meg. Så uten videre larm er her loddetråd-Saver. Trinn 1. Hvorfor ville du bruke loddetråd penn, allikevel? Selv om jeg har vært ivrige til å følge utviklingen av andre loddetråd penner, har .. Fortsett å lese

 20. Poor mans airsoft chrono.

  Kategori: Airsoft      Visninger: 36

  Hvis du hver spilte airsoft på et felt, eller selv med forsiktig venner du vet betydningen av å ha en pistol som skyter på riktig nivå for FPS (meter per sekund). I dag vil jeg vise deg hvordan du får en grov FPS lesing fra en brus kan. Trinn 1. Materialer Materialer: Airsoft pistol .2 gram bb har å være.2 gram! 2 tømme Cola-kull eller Sprite can Vernebriller Hansker for hendene Trinn 2. Kan Kontroller at du har en un-dented Coke eller sprite kan. Andre merker arbeide også, men Coke.. Fortsett å lese