Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Urin snø verden

  Kategori: Ukonvensjonelle      Visninger: 24

  Fra tittelen alene, er du sikkert lurer "Hvorfor?" Så, jeg sannsynligvis bør forklare meg selv... En stund tilbake jeg fant meg selv besøke sykehuset på en semi-jevnlig. Som jeg ville sitte på sykehuset stirrer på veggen i kjedsomhet og venter på legen å komme tilbake, fikk jeg til å tenke på hvordan jeg kunne dele gleden av mine turer med mine venner og familie. Normalt, når du gå et sted, bringe du tilbake suvenirer som t-skjorter... eller nøkkelringer... eller kaffe krus... eller min perso.. Fortsett å lese

 2. Bryteren for billig Dremel fot

  Kategori: Verksted      Visninger: 43

  Dette er et veldig enkelt å gjøre, billig, varig fot-kontrollerte på/av-bryter som kan styre strømmen på en hvilken som helst liten verktøyet eller utstyr, som en Dremel eller andre roterende verktøy, en "Leslie" roterende orgel høyttaler motor, lys eller noe virkelig. Vi skal til å kutte skjøteledning den delvis inn langs lengden, og legge til i koblingsboks, slik at avtrekk eller uttak på slutten av skjøteledning tilkoblet er slått på eller av når bryteren foten er trukket ut. Trinn 1. Så hvo.. Fortsett å lese

 3. E-post mann sjarm (kjetting maille)

  Kategori: Smykker      Visninger: 24

  Nå som jeg har masse billig, så kutt hoppe ringer (se http://www.instructables.com/id/Scroll-saw-jig-for-cutting-jump-rings/), er det tid for noen morsomme og rask chainmail prosjekter. Hvis du aldri har gjort noen ringbrynje før, vil du kanskje sjekke ut noen grunnleggende, for eksempel hvordan du åpner og lukker en jumpring... masse ' ibles på dette nettstedet, ser dette svært omfattende: (http://www.instructables.com/id/Volume-1-Introduction-to-Chainmail/) Du må: * to små smykker tang - .. Fortsett å lese

 4. Eerie glødende blob monster

  Kategori: Halloween      Visninger: 34

  Denne Instructable viser hvordan å bygge et radioaktivt utseende, glødende goo monster som stiger opp, writhes og flytter eget ansvar. Det ser ut som man-eating BLOBen fra horror-filmen med samme navn, og gjør en knusende Halloween dekorasjon. Goo seg selv er en lett-å-kontroller Skråstill thickening væske som består av hovedsakelig ømfintlig og vann, med en høyttaler-drevet membran å gi Skråstill. Rekvisita behov: Subwoofer / stor høyttaler Stiv 1/4 "plast / Plexiglass ark Store, gjennoms.. Fortsett å lese

 5. Enkelt og gratis Jack-o-lanterne

  Kategori: Dekorere      Visninger: 20

  hei! I denne instructable jeg skal vise deg haw for å lage flott dekorasjon for halloween natt! Det er veldig lett å gjøre, og koster nesten ingenting! Advarsel! : Ekstrem kulde og varme, og skarpe gjenstander! Ta ekstra oppmerksomhet! : ) Trinn 1. Ting du trenger: Du trenger en brus eller øl kan, størrelse eller form spiller ingen rolle. : ) Skalpell, saks, stearinlys, kamper og markør. Trinn 2. Komme i gang! Første du skal gjøre er å trekke en Jack-o-lanterne på en boks med en markør. E.. Fortsett å lese

 6. Torden sky med lyn bolter

  Kategori: Belysning      Visninger: 44

  Det var min første ideen om at jeg virkelig ønsket å ha reell lyn bolter kommer fra en stor sky hovering over hodet mitt. Bortsett fra etter ser det det, jeg innså at et lyn på en Halloween Fest var potensielt farlig. En live elektrisk arc kan drepe noen eller brenne huset ned, osv. Så jeg svekket med falske plast lyn bolter, lyser opp av LED-lys. Jeg trengte min ektemenn hjelp på denne en med å hekte opp lysene. Men det er en morsom og elektriske drakt! Trinn 1. Samle våre materialer Materi.. Fortsett å lese

 7. Reupholster en svært gammel Footstool

  Kategori: Møblering      Visninger: 22

  Du har å behandle en liten antikke footstool akkurat som en gammel person, mildhet og godhet. Det viser seg, etter et lite lokale forskning, denne krakk tilhørte en fremtredende Indianapolis lege i tidlig på 1920-tallet, og det koster $5.00 for å gjøre. En liten TLC oppdatert, oppdateres og slått denne gamle, tattered krakk til en glitrende perle. Legg merke til snazzy flat welt ledningen laget av stoff, Selvklebende og papp takle bånd. Hvis du vil at denne lille krakk hjemme, kan du kjøpe det .. Fortsett å lese

 8. Hvordan å plante blomster på dine fortau

  Kategori: Hagearbeid      Visninger: 27

  Dette er en enkel guide til å plante en stor pott på fortauet foran ditt hjem. Det er designet for folk som vet siden ingenting om hagearbeid.Legge til blomster og planter å din fortauet er et element på naboer prosjektets naboer Sjekkliste, og er et bærende prinsipp for Neighborly Hjem Design. Jeg vet ikke om deg, men hver gang jeg gå ned blokker med stor fortauet blomster, jeg kan ikke hjelpe, men mener "Jeg ønsker min blokk så sånn." Men jeg har vært for lat til å faktisk gjøre noe med det in.. Fortsett å lese

 9. Tie-Dye Whities

  Kategori: Mote      Visninger: 53

  Sexy, trenger ikke å bety alvorlig, og med denne oppføringen i Instructables' Lingerie for DIY guide, kan du stride med stolthet neste gang du er ned til din skivvies. Her er hva du trenger: -100% bomull, hvit, truser med lave veksten, fly-front (aka "tighty whities", eller "ryddig whities" eller annen variant avhengig av fra der du hagl), -en bøtte, -en arbeidsplass å få skitne (utsiden hvis mulig), og 1 Tie-Dye Kit (jeg bestilte denne en gjennom Dharma trading company, på anbefaling av .. Fortsett å lese

 10. «Hubcap» blomst Tutorial

  Kategori: Lage      Visninger: 31

  Kontroller at du hop over til Blue Velvet stol-bloggen min Hvis du liker dette prosjektet og ønsker å se mer interessant bruke design. Hvor mange av dere har drevet fortid mistet og forlatt hubcaps på siden av veien og tanke til deg selv, "jeg kunne gjøre noe med dem!" Vel...Jeg trodde at tingen for år og endelig gjorde noe med det! Det hele startet med en rask veikant hubcap jakten (nevnt i DIY sniktitt innlegg litt over en uke siden), som fikk meg til det stolte eieren av en Saab, en Volvo o.. Fortsett å lese

 11. D-Ring Vintage slips belte

  Kategori: Sy      Visninger: 20

  Belter: De er funksjonelle, fasjonable og fabelaktig! Belter: De er også noen ganger latterlig dyrt og ikke riktig størrelse! Vi har alle opplevd eller vitne til den lite flatterende situasjonen når unbelted jeans skyver ned, forlater en saggy bunn og synlig undertøy. (Eller rørlegger s sprekk! Enda verre!). Og vi har alle hørt at cinching et belte over en kjole, blazer eller cardigan skaper en slank midje (takk Tim Gunn!). Siden begge disse er gode grunner til å don et belte, vi refashionist.. Fortsett å lese

 12. Slå en brukte juletre i en Didgeridoo

  Kategori: Trearbeid      Visninger: 17

  En didgeridoo er en primitiv opprinnelig vind instrument. Hvis du er kjent med hva de er eller hvordan de fungerer, kan du lære mer om dem her. Sist vinter når jeg tok ned våre juletre, bestemte jeg meg å lagre bagasjerommet, bare i tilfelle jeg kom opp med noe å få ut av det. Jeg trimming av alle grener og fast bare bagasjerommet i hjørnet av min garasje. Det satt der tørke ut for nesten åtte måneder venter for meg å komme opp med et godt prosjekt for den. Jeg til slutt bestemte seg å prøve.. Fortsett å lese

 13. Awesome glødende Macbook Decal!

  Kategori: Bærbare datamaskiner      Visninger: 55

  I denne Instructable, skal jeg vise deg hvordan du lager en egendefinert, lys opp Macbook decal. Denne samme teknikken kan brukes til å opprette en decal for noen bærbare som har en lys opp logoen på baksiden, som noen HP. (Men, jeg tror ikke den HP-logoen vises i midten, og den har navnet på firmaet over glødende sirkelen.) Materialer: MacBook, Macbook Pro eller Macbook Air (eller en bærbar PC med en glødende logo på LCD-panelet) Programvare til å utforme en decal Klebe-Vinyl (jeg har.. Fortsett å lese

 14. Erstatt, oppgradering, reparer motorverktøyet batterier - Sp..

  Kategori: Verksted      Visninger: 40

  Denne Inscrutable viser deg hvordan å erstatte de interne er satt på en trådløs power pack. Jeg vil også hjelpe deg med å finne ut hvilke batterier som du trenger. Min trådløs drill har blitt sittende på sokkelen, ubrukelig, fordi batteriene er død. Ikke lenger...Jeg har erstattet de interne batteriene med de som var en høyere kvalitet og lengre varig! Andre har antydet zapping Jennings-batteriene med svært høy strøm... Dette kan fungere, men også kjører faren for å skade noen interne krets ba.. Fortsett å lese

 15. Friskt eple ingefær banan smoothie

  Kategori: Drikkevarer      Visninger: 33

  Etter min første svært vellykket ingefær juice eksperimenter har jeg blitt prøver å arbeide det inn i alle slags ting. Smoothies laget med fersk ingefær og apple juice, bananer, frosne bær og et par andre ting er spektakulære. Trinn 1. Juice noen ingefær Jeg juiced en stor hunk av ingefær rot som gjort rundt 200 mL (3 / 4 + av en kopp) juice. Flere tanker om den awesome Jack LaLanne makt juiceren her. Trinn 2. Og noen epler Jeg juiced nok epler å gjøre 500 mL (2 + kopper) juice. Jeg har tenk.. Fortsett å lese

 16. teleskopisk tazer

  Kategori: Ukonvensjonelle      Visninger: 32

  IV flyttet nettopp hus og jeg hadde en gammel t.v. arial ligger rundt at jeg ønsket å "Papirkurv" Jeg hadde også noen corks fra et annet prosjekt im arbeider på, og noen sparkers fra elektrisk lightere... Resultatet er et utvidbart stang som gir en liten støt Trinn 1. Verktøy og materialer Du må..... Materialer: 2 x vin corks (jeg plast som brukes til å lagre den environent men virkelig ville fungere) innendørs t.v. arial fjernet fra boliger / eller andre kan utvides metall stang sho.. Fortsett å lese

 17. Varm tyske potetsalat

  Kategori: Mat      Visninger: 32

  Jeg vokste opp i en svært anti-mayonnaise husholdning og ville aldri røre potetsalat før jeg begynte å spise mayo gratis typen på Oktoberfest på våre lokale tyske club. Varm tysk potetsalat serveres "hot" eller minst veldig varm og er full av bacon godhet. Den har distinkte tartness fra sin eddik base med en svak touch av sweetness og en deilig røykfylt bacon smaken. Denne oppskriften vil tjene ca 15 så gjerne justere målene for å passe dine behov. Ingredienser: 3 kg rød skinned poteter - ski.. Fortsett å lese

 18. Intro til behandlingsprogramvaren

  Kategori: Programvare      Visninger: 114

  Jeg har nettopp oppdaget denne gratis, åpen kildekode programvare kalt behandling. Det er ganske lett å bruke, kan eksporteres som Java-appleter, eller som uavhengige programmer på noen av de tre viktigste OS (Mac, Linux, Windoze). Det er enkelt å lage interaktive generative art eller andre programmer. Det er også mye moro bare for å spille. Nedenfor er en screencap fra et program som jeg skrev i går. Koden vil bli avslørt senere Min første ' ible BTW, så skyte meg kritikk hvis nødvendig. T.. Fortsett å lese

 19. Mod for Picoo Z Mini helikopter

  Kategori: Elektronikk      Visninger: 30

  Dette er et sett med detaljerte instruksjoner for en mod til rotor sjakt av Picoo-Z-mini-helicopter; erstatte den opprinnelige stål akslingen med en carbon fiber akselen og installere kulelager i stedet for kobber/messing kulelaget. Denne mod er basert på en beskrivelse fra nettsted som er dedikert til Picoo-Z modifikasjon, er det under delen Rotor modifikasjon. Trinn 1. Deleliste og verktøy Du trenger følgende deler; n/a /16 "lengden på. 04" (eller 1 MM) karbonfiber rod2 - 1 x 3 x 1 kulelager.. Fortsett å lese

 20. Chapgun, Chapstick Pop-Gun

  Kategori: Vitenskap      Visninger: 47

  Dette er et gammelt triks jeg lærte for lenge siden. Jeg trodde alle visste om det, men når jeg viser det til noen, de vanligvis er fascinert av den. Jeg er sikker mange av dere vet det, men for dem som ikke, dette er rett opp der med ert shooter, spitwad og papir footballs. Det er likevel alltid underholdende å vise andre hvordan lage en siden det er så enkelt, deretter pop dem når de minste forvente det og se dem hoppe.Ingen verktøy er nødvendig. Alt du trenger er en brukt opp chapstick rør me.. Fortsett å lese

Reklame

Partnere


At an online jewellery store, it is too easy to discover new items and buy it with ease.