Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. VISITTKORT-STAND FRA RESIRKULERT MATERIALE

  Kategori: Papir      Visninger: 52

  Trenger du noe å vise visittkortene på skrivebordet ditt. Hva med denne miljøvennlig visittkort stå. Jeg gjør dette fra ting som er funnet rundt huset mitt. Du kan bruke ulike materialer enn jeg bruke så lenge du holde innen generelle design. Jeg vil gjøre to forskjellige kortholderen ved hjelp av ulike materialer, men samme design. Jeg liker innehaver 2 (se trinn 6) bedre fordi den har en nesten usynlig utseende. Som kortene dine er flytende. Trinn 1. Få ting Jeg bruker ting som jeg fant .. Fortsett å lese

 2. krusete matematikk

  Kategori: Dekorere      Visninger: 37

  Du pleier å unngå alt det medfører matte? Er du calclueless? Ikke du hater hvordan de kaller det "beregninger" som det er alle høyt falutin og mer viktig enn de andre matematikk-fag? Grunnleggende problem er, matematikk har en dårlig Rep matematikk var som psykiske gymnastikk klasse, noen mennesker som utmerket seg på det og resten av oss fikk gjennom den med mye moaning fordi vi måtte. Det er fordi de aldri fortalte deg om kosete matematikk. Jeg hadde denne ideen tilbake på college en dag.. Fortsett å lese

 3. Ballong dukke

  Kategori: Barn      Visninger: 35

  Dette er en trinnvis tutorial om hvordan du oppretter en ballong valp. Disse er lett å gjøre ballong valper er flott å gjøre for karneval og partene.Denne opplæringen krever spesielle tvinner ballonger og en pumpe til en økning av dem.Boblene kan finnes på de fleste butikker som selger lokale partiet.En hvilken som helst hånd pumpen vil nok til en økning av boblene. Trinn 1. Økning boblen Forlate 3-4 tommer på slutten, økning boblen. WARNINGA pumpen må brukes til en økning av ballongen riktig... Fortsett å lese

 4. DIY prosjekter, fellesskap og kulturer

  Kategori: Nettsteder      Visninger: 38

  Et år eller så siden, vi invitert DIY entusiaster fra Instructables, Ravelry, Adafruit, Craftster, Dorkbot og Etsy å fylle ut undersøkelsen på DIY fellesskap, prosjekter og kulturer. Vi mottatt n/a svar i bare noen få uker. Mange mange takk til alle som har bidratt! I denne 'Instructable', kan vi dele noen av våre funn. Vi utforske DIY som en bred kulturelle bevegelse, spanning mange domener og materialer. Dette er bare én måte- og én Start punkt-for å forstå DIY fellesskap, motivasjon og prak.. Fortsett å lese

 5. Hvordan du gjør din gi avskjed ser fantastisk og kald i grat..

  Kategori: Programvare      Visninger: 13

  I dette instructable jeg vil vise deg hvordan du kan gi din gi avskjed utrolig showoffy å se. gratis! Og ved hjelp av Mozilla legge ons-området er trygg for! Dette er min første instructable så igjen kommentarer, vennligst min instructable nylig ble omtalt på buzztracker og diy nettverk! Trinn 1. Materialer En datamaskin og Mozilla Gi avskjed (du kan få det her koble til Firefoxdownload) Trinn 2. Små trinn først n/a endre temaet Vanlig grå farge ordningen BORING! Bringe i Rødforskyvning V2! .. Fortsett å lese

 6. Foreta en papir dukke drakt

  Kategori: Halloween      Visninger: 58

  Jeg elsket å spille med Papirdukker som en unge, og så ideen om dressing opp som en ekte størrelse papir dukke gjorde meg smile. Dette drakt er lett å gjøre, selv om du ikke tror du kan tegne. Det er super billig å gjøre, og beste er at du kan opprette utstyr av din paperdoll drømmer! Jeg fikk utstyret på store dollar (og fra min stash). Rekvisita: 1 eller 2 ark av hvitt plakatkartong, $1 ($.50 hver på Dollar treet) Rene klær til å spore, på side Maling og paintbrushes, på hånd 1/4 "ela.. Fortsett å lese

 7. Altoids Halloween Office dekorasjon

  Kategori: Leve      Visninger: 24

  Her er pulten topp dekorasjon som vil få deg i ånden av Halloween. De er raske og enkle å gjøre og ikke krever mye utstyr. Disse ville gjøre unike Halloween Fest favoriserer. Jeg brukte noen gresskar straws, men vanlige farget straws arbeider pent. Ungene ville nyte å gjøre disse til sine venner. Trinn 1. Rekvisita Her er listen: Plast straws Magnet stripen Halloween klistremerker Svart papir Bånd Saks Tom Altoids beholder Finger LED-lys Penn Trinn 2. Komme i gang Instruk.. Fortsett å lese

 8. Enkel myk Pretzels

  Kategori: Brød      Visninger: 32

  Leter du etter noe å tjene på landskamp eller Oscars kveld partiet? Disse er enkle å lage pretzels vil tjene høy ros fra dine gjester uten å drepe deg selv før din egen festen begynner! Du kan gjøre dem søt eller savory, og som bagels, er disse pretzels kokte og deretter bakt som er ikke så vanskelig som det høres ut. Så, la oss få bakervarer! Trinn 1. Tid og materialer Aktiv tid: n/a minutter; Tid totalt: 2 hr 15-2 hr 30 min (litt lenger hvis å gjøre ekstra pålegg) Ingredienser: 1 ts .. Fortsett å lese

 9. Spill du iPod i bilen uten en FM-modulator!

  Kategori: Eple      Visninger: 27

  For aldre jeg har blitt prøver å få min iPod for å spille i bilen min, men min hodet enhet har ikke en AUX plugin og jeg finner FM modulatorer å være av dårlig kvalitet. Som en løsninger desided jeg for å gå direkte til kilden. Jeg matet min iPod-linjen direkte til min bil amp. DETTE VIRKER BARE HVIS DU HAR EN EKSTERN FORSTERKER! Det vil også bare spille gjennom høyttalere som er koblet til din amp. Dette er en veldig enkel løsning på et problem mange mennesker har. Å imøtekomme både min iP.. Fortsett å lese

 10. LED Caravan belysning

  Kategori: Belysning      Visninger: 51

  En av de største avløp på din campingvogner makt er lysene. Hver av disse twin fluorescerende fittings trekker 8 watt fra batteriet, som er 16 watt hver lys, som ikke høres mye før du har startet teller opp lysene i avdelingen. Hva med å kunne ha alle lysene på og fortsatt ikke trekke så mye strøm som en av disse tilbehør? Ahh angi ydmyke LED... Trinn 1. Verktøy Først må noen verktøy; En lodding jern, forandring og loddetråd En tynn Propeller skrutrekker En "Philips" eller på tvers av led.. Fortsett å lese

 11. Gjøre et Steampunk tastatur - seier fyren stil!

  Kategori: Steampunk      Visninger: 31

  ~ En oppføring The vinneren i Steampunk ukentlige Challenge! Se den her: (Link) ~ Hilsener, min slag fellows, og velkommen til min kort (sarkasme advarsel!) tutorial på hvordan du kan lage et Steampunk tastatur - rive uten at du trenger å helt styret i prosessen! Enda bedre, har du sannsynligvis de fleste av det du trenger i hjemmet. Dette prosjektet koste meg ca $4,00 i slutten. Sparsommelig! Men det også tok meg ca 11/2 måneder å bygge, så bare gjøre dette hvis du ikke tankene å ha et langs.. Fortsett å lese

 12. hvordan du oppretter en håndkle elefant!

  Kategori: Dekorere      Visninger: 74

  Er du syk og lei av et kjedelig gamle bad? Eller har du bare behov for en billig kul måte å dekorere?... Eller snarere bare virkelig virkelig virkelig lei Rookies og bestemmer deg for å spille med håndklær?... JEG HAR LØSNINGEN FOR DEG! Du må ha en full lenth kroppen håndkle for denne utformingen. (stort håndkle) og én hånd håndkle (som en vask klut, men egentlig ikke fordi den er større). Trinn 1. Trinn 1 Legge inn store håndkleet ned helt flat, fold begge sider av håndkle (på kortere si.. Fortsett å lese

 13. Penny falske-ting

  Kategori: Sykler      Visninger: 43

  Inspirert av blogg på www.pennyfakething.com, jeg hakkede fra hverandre en gamle Schwinn Varsity ramme og sveiset det tilbake sammen samt noen ekstra slange og en BMX gaffel. Dette er en tegning jeg gjort viser omtrent hvor rammen ble samlet. For å være helt ærlig, er det faktum at den endelige utformingen fungerer som det gjør utrolig, vurderer at den generelle planen ble gjort på-det-fly. Praktisk talt ble 100% Varsity opprinnelige rammen brukt i det endelige produktet, unntatt for et par .. Fortsett å lese

 14. Alladins Plasma-lampe

  Kategori: Steampunk      Visninger: 40

  På en garasje salg var jeg i stand til å kjøpe en gammel oljelampe. for mindre enn 5 EUR. Jeg har hatt ideen, å bygge en Steampunk Plasma lampe med den. Angående inscrutable´s av Mr. Ravensdale og Mr. Junophor brukte jeg en gamle kamera-elektronikk og en lampe på Neon E-14-verdien til å lyse opp denne oljelampe igjen. På grunn av kobber spiral hele gassen er glødende og gir en fin effekt. Noen ganger det ser ut som en oransje glødende væske. Let´s gjør det! Trinn 1. Delene du trenger: .. Fortsett å lese

 15. Deathly Hallows Pet Tag

  Kategori: Kjæledyr      Visninger: 42

  Forrige uke jeg så den siste Harry Potter-filmen med datteren min... Fjor vår hun hadde allerede merket våre brødrister med symbolet for det Død Allehelgensaften, så hvorfor ikke merke vår hund for? Som et dyr lover ville jeg faktisk MARK våre hunden- men en hunden kode på hans krage fungerer bra. Jeg banalisere en 500 som Chilenske peso mynter, lagt noen loddetråd og kobber wire, stemplet på baksiden, renset og polert koden (med min Dremel pennen:-) og nå familiens hund har på seg nyeste i H.. Fortsett å lese

 16. Gjøre en loco fra søppelpost

  Kategori: Spille      Visninger: 27

  Når jeg var liten, og senere som en vokst opp jeg ønsket et tog satt. Ikke en av disse små (som er veldig hyggelig, jeg er sikker på at), men en virkelig stor en med detaljert motorer og vogner. De koste tusenvis, og jeg ser ikke noen måte at jeg kunne rettferdiggjøre kostnadene så mye penger (selv om jeg hadde det) på et leketøy sånn. Men i stedet besluttet jeg å gjøre et tog som er satt ut av søppelpost. Her er Lokomotiv. Nøkkelen til suksess for denne modellen er brainwave jeg hadde for å gjø.. Fortsett å lese

 17. Lag en bur øverste papegøye abbor!

  Kategori: Kjæledyr      Visninger: 76

  Jeg trengte å gjøre noen form for play abbor for min alexandrianske papegøye, Zuzu.So med jeg satt ut for å gjøre en fra grunnen av. Jeg vet at mange mennesker er bekymret tre du bruker, og du bør være svært forsiktig, som noen kanskje være giftig.Jeg brukte en slutten av en kabel spool, men jeg fant en away dekke den med et lag med leire som dekker det skadelige området med en naturlig belegg. Hvis du ikke kan få hendene på en av disse (som du sannsynligvis wont, gudene vite hvordan jeg fant en.. Fortsett å lese

 18. Kjekk liten bil Organizer

  Kategori: Sy      Visninger: 35

  Denne kule baksetet bil organizer er ideelt for de lange sommer turene. Arrangøren har looper å henge den på veggen i rommet for barn når det ikke er i bilen. La barna fylle arrangøren opp med aktiviteter, snacks og leker hjemme før du lar, og de kan nyte timer med moro på veien med favoritt ting de pakket opp. Denne organizer vil også arbeide for større "barn", før du lar pack kart, mobiltelefon lader, jeg pod og andre nødvendige elementer i det å ha dem på veien.Basis-modellen kan endres i så .. Fortsett å lese

 19. Sy lett Quilt!

  Kategori: Sy      Visninger: 22

  Min sønn vokser ut av hans barneseng tepper, han er 7 nå, og jeg har alltid ønsket å gjøre et lappeteppe for ham. Oh, men så mye arbeid! kutte, sy, når du trykker, samsvarer med poeng, låsing og videre og videre... Så har jeg vært mulling dette prosjektet over i hodet mitt for en stund. Trinn 1. Stoff Hodet til din lokale sparsommelighet butikken, garasje salg og grandma's skapet. . Jeg har en kjøp-pund Goodwill uttak nær meg. Finne rack/bin av sengetøy, finne noe du liker. Se etter toppen a.. Fortsett å lese

 20. Billige Mic-stativ

  Kategori: Musikk      Visninger: 27

  Dette er en instructable å gjøre en to Billige mic står. Det var inspirert på den "bygge en justerbar Rock bandet mikrofon stå" instructable, men med en vri, i håp gjør det se pro og det er enklere å justere. For øvrig, er dette min første instructables, slik at alle tilbakemeldinger er velkomne. Og beklager hvis min engelsk isint store, men det isint meg innfødt omgangsspråk. Trinn 1. Materialer Du trenger: + Materialer: -3 m EMT 1/2 tommers rør -3 m EMT 3/4-tommers rør -6 EMT 1/2 "ko.. Fortsett å lese

Reklame

Partnere


At an online jewellery store, it is too easy to discover new items and buy it with ease.