Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. OST-Toastie

  Kategori: Frokost      Visninger: 48

  For min første ' ible, hadde jeg trodde at jeg bør laste noe velsmakende så jeg laget en instructable av en av mine favoritt snacks: The OST-Toastie. Jeg pleide å gjøre OST Toasties i våre breville før det brøt det helt siden jeg har hatt å gjøre gjøre med ved hjelp av en stekepanne. Anyways... Jeg la merke til at ingen hadde lastet opp denne eksakte oppskrift så jeg trodde jeg kunne fylle void litt:) Trinn 1. Samle ingredienser Listen over ting du trenger er svært enkel... Du trenger: .. Fortsett å lese

 2. VANNFLASKE RAKETT

  Kategori: Rakett      Visninger: 53

  DETTE ER VÅR VANNFLASKE RAKETT. Vi har en full brus flaske (ikke kuttet opp) hvor vi lagrer vannet. Festet på fire ribber laget av papp å fange noen fart når lansert. Knyttet til det, har vi den center-delen av en brus flaske slitasje vi knyttet en pvc-rør som er der for å holde opp våre tennis ball og fallskjerm. På toppen av PVCen er paven toppen av en brus flaske å holde på ballen tennis. Over som er nederst i en brus flaske opp til toppen (med toppen avskåret) som ble brent inn et punkt som .. Fortsett å lese

 3. Holde klipperen bladet skarpe

  Kategori: Verksted      Visninger: 43

  Det vil snart være tid til å klippe plenen regelmessig. En skarp klinge på din roterende klipperen fungerer så mye bedre enn en kjedelig og nicked blad. Denne blad er fersk nok. Lys/skygge kontrasten nær slutten av bladet gir den beste utsikten over den nye kanten i dette bildet. Trinn 1. Min verktøyet valgfrihet Jeg får mye bruk fra min radial arm så, inkludert bruk av det som en jeksel skjerpe min klipperen blad. Trinn 2. Ved hjelp av en radial arm så som en jeksel Fjerne bladet og dens va.. Fortsett å lese

 4. Billig og enkel resepsjon

  Kategori: Møbler      Visninger: 55

  Min sønn er nesten 8 nå, og han hadde en fin liten Crayola desk at mamma hadde kjøpt for ham å gjøre sitt skolearbeid på, og han hadde en gamle skolen-skrivebord med en skjerm, et tastatur og en mus på det til sin datamaskin, og han hadde mye useriøs i hans rom. Med det nye skoleåret truende på horisonten, ønsket jeg å få ham noe litt bedre enn det, ut av en desperat håpet at han vil tilbringe litt tid der gjøre sin lekser og prosjekter, i stedet for ødelegger salongbord ytterligere. Med dette.. Fortsett å lese

 5. Bacon drevet lampe

  Kategori: Belysning      Visninger: 24

  Har du noen gang lurt på hva du vil gjøre for lys i en situasjon hvor du har ingen strøm eller stearinlys, men du har en rikelig tilførsel av bacon? Selvfølgelig har du! Men ikke å lure mer, jeg har den perfekte løsningen. I denne instructable jeg vil vise deg hvordan du oppretter din egen Bacon lampe, ved hjelp av materialer som bør koster ingenting, og vanligvis er forkastet. Trinn 1. Montere din materialer Her er hva du trenger: -Bacon fett; ca 1/4 kopp. -En pinne, ca 3-4 mm tykk; Jeg.. Fortsett å lese

 6. Hvor å fastsette en plast kajakk eller kano

  Kategori: Båter      Visninger: 57

  Dette er en instructable beskrive en virkelig lett og billig måte å effektivt reparerer sprekker i kajakk eller kano, bruker ikke mer enn en bore, klut bånd og hårtørker. Jeg fikk en kajakk, men det hadde seks sprekker i skroget og ville ta på mye vann. Jeg hadde to valg: skrap det eller reparere den. Den koste ikke meg noe, så jeg trodde jeg ville prøve å reparere den. Er det mulig å foreta en permanent reparasjon ved hjelp av en bore, klut bånd og hårtørker? Ja - det virkelig fungerer! .. Fortsett å lese

 7. Innramming en t-skjorte (på billig)

  Kategori: Mote      Visninger: 31

  Så jeg har denne t-skjorte som jeg elsker, er ting det blir til et punkt der silke screening begynner å ta av. Det ville ikke være lenge før det hele skrelte av helt hvis jeg holdt seg og vaske det. Jeg ønsker ikke å kaste den bort, og jeg ønsker ikke det å sitte i mitt skap usett. Siden jeg har også blitt ser for ting å fylle tomme veggene på rommet mitt, bestemte jeg meg for å ramme skjorten, var min første tanke å bruke en jersey displayet tilfelle for å vise hele skjorte i all sin prakt; Jeg.. Fortsett å lese

 8. Lage en papp båt

  Kategori: Båter      Visninger: 37

  Dette er en enkel måte å opprette en papp båt. Hvorfor bygge en papp båt? Vel hvert år løpene arrangeres på elva, og det er gøy. Jeg kan ikke garantere at det vil flyte. Jeg vanligvis bygges "stilige" båter. Trinn 1. Samle materialer Du må: -Papp -Vann bevis Tape (duct tape er best) -Boks Cutter / saks -Avisen -Noe å tegne med -En idé og nødvendig dekorasjoner -Maling (valgfritt) Trinn 2. Få en grunnform Det ville være bedre å bygge båten i mer av en fart båten figur, men siden jeg gå.. Fortsett å lese

 9. Hvordan lage en Lego-Minecraft-pickaxe

  Kategori: Lego      Visninger: 150

  Hvis du virkelig liker Minecraft og alltid tenke på det, bygge ting fra det, selv drømmer om det, dette er for deg. Jeg gjorde det diamond og hver lego murstein er en piksel. Jeg håper du liker den. Trinn 1. Materialer Hvis du vil gjøre en Minecraft-pickaxe (dette viser diamond) ut av legos *, vil du trenger **: 9 tan brown 2 * 1s, 9 tan brown 1 * 1s, 9 flat 2 * 2s, 1 tan/brown 2 * 2, 4 flatt 2 * 3s, 2 blå 1 * 6s, 1 runde grå/lys blå 1 * 1, 6 grå/lys blå lufthull 2 * 1s, 4 blå 1 * 4s5 blå 1 * .. Fortsett å lese

 10. Hvordan få en Ipod bæreveske fra stoff

  Kategori: Eple      Visninger: 30

  Med litt tid og materialer, kan du lage dine egne egendefinerte iPod bæreveske... for en brøkdel av prisen funnet i de fleste elektronikk purveyors butikker.Med priser på iPod-tilbehør så over-oppblåst, du kan sy opp ti av disse for prisen du betaler i elektronikk butikken. Sy kreves er gjennomsnittlig til erfarne, men en nybegynner kan gjøre dette med litt tålmodighet og utholdenhet. iPod og MP3-spillere varierer i størrelse og form, men de generelle instruksjonene ville gjelde for alle omt.. Fortsett å lese

 11. Mechamo Inchworm banalisere: gjennomgå langs en streng

  Kategori: Robot      Visninger: 30

  Dette instructable viser hvordan å hacke din Mechamo Inchworm for å gjøre det gjennomgå langs en suspendert streng. Det er overraskende lett, og bør ta ca 10 minutter! Her er en video av mitt hacket Inchworm cruising langs opp-ned, suspendert fra noen nylon streng: Men hvordan inchworm vanligvis fungerer? Denne artikkelen har en generell oversikt, og videoen nedenfor er et godt eksempel på normal drift. http://Blog.makezine.com/Archive/2010/05/in_the_maker_shed_mechamo_inchworm_1.html .. Fortsett å lese

 12. Stekt Squash

  Kategori: Vegetarianer og veganer      Visninger: 38

  Stekt squash med sitron og hvitløk. Trinn 1. Hogge og stek squash Finne en av de store skremmende klumpet vinter squash. De er vanligvis funnet i store Bunker, truende på deg i matbutikk eller på lokale Halloween gresskar selgeren. Få en - jo lumpier tastier, siden det betyr at det har trolig vært vokst for smaken i stedet for utseende. Denne oppskriften fungerer godt med mest alle utvalg. Nå, få ut en stor skjærebrett og største kniv eller cleaver. Vask squash, og banalisere bort, være fors.. Fortsett å lese

 13. Sikkerhet Photo Emailer - pålogging aktivert

  Kategori: Programvare      Visninger: 67

  Dette er en samling av noen skript som når satt sammen ville email du med et bilde av hvem som har logget på datamaskinen. Dette prosjektet kan være litt vanskelig Hvis du ikke har mye erfaring håndtere kode/skript. Hvis du har problemer med mennesker å få tilgang til datamaskinen din uten din tillatelse kan du nå ta dem i act! Du trenger en datamaskin med en webcam og Internett-tilgang for dette prosjektet. For noen av bildene, hvis du ikke kan se dem fullt, klikker du bare "I" i nedre hjør.. Fortsett å lese

 14. Slik avslutter du høflig en samtale.

  Kategori: Livsferdigheter      Visninger: 58

  Ikke glem å stemme!Har du noen gang "fått stuck" med noen? Du vil flytte og møte andre mennesker, og du har ingen anelse om hvordan du gjør dette høflig. Det virker som den andre personen vil også nettverk med andre, og hun, også, fidgets nervously i stedet for å avslutte samtalen.Du er ikke alene.I dette instructable jeg vil vise deg hvordan du avslutter en samtale pågår, ansikt til ansikt, og på en telefon uten å være uhøflig. Trinn 1. Slutter en telefonsamtale Du må ha en god grunn til å av.. Fortsett å lese

 15. Rask Arm Warmers, Etc.

  Kategori: Mote      Visninger: 15

  Dette er en rask og enkel måte å gjøre arm warmers (og hestehale holdere) for deg, en sokk cover for MP-3-spilleren, og accoutrements for din favoritt skatepunk sock monkey. Det er et godt prosjekt hvis kanskje du ikke er den beste kloakken, som meg, men er begeistret for laging. (Og alt dette ut av ett par sokker!) Trinn 1. Å finne sokkene. Finne en god par sokker å bruke. Jeg hadde kjøpt disse kne høye par sokker på min favoritt "Mart" butikk, og var skuffet i dem for sokk bruk, så jeg be.. Fortsett å lese

 16. Unge Escher

  Kategori: Sy      Visninger: 46

  Jeg ville noen form for smart tittel som Young Einstein, men som ble tatt. Og denne Instructable er mindre om fysikk og mer om matematikk. Dette er en fin måte å introdusere barna til geometri uten dem å vite om den. Mange barn får utstoppa baseballs, footballs og fotballer. De har alle interessante figurer og tegninger. Fotballen gjenkjennes som en avkortet Ikosaeder, men selger ingen den andre store Polyeder, som octahedrons, pentagonal hexecohedrons og rhombic dodecahedrons. Her vil vi gj.. Fortsett å lese

 17. Hvordan lage en tung duct tape tennis ball (Pitcher's Ball)

  Kategori: Utenfor      Visninger: 29

  Hei alle, dette er min første instructable. Her vil jeg skal vise deg hvordan du gjør en mugge Ball (duct tape tennis ball). For dette må du: -Tennis Ball -Duct tape -A masse små tunge objekter (mynter--pennies er den beste, steiner, bolter, etc) -Kniv eller Sakser Hvorfor ville du vil gjøre dette? Hvis du vil frik ut er en venn ved å kaste dem ballen og se dem mislykkes på fanger tunge ballen fordi de tror det lys (de har aldri følt det). Kulestøt Arbeider med pitching eller kaster.. Fortsett å lese

 18. hvordan du bruker hughs net som radar

  Kategori: Datamaskin      Visninger: 23

  rekvisita datamaskinen HughesNet-tjenesten modemets I.P-adressen (vanligvis n/a webleser f.eks explorer, firefox (Jeg bruker HN9000 modemet så din kan være forskjellig, men bør være lignende) Trinn 1. Koble til modemet Åpne web-leseren i stolpetype adressen n/a eller I.P-adressen for det hvis det er forskjellig. du vil se en hjemmeside som har en haug med koblinger og ikoner øverst. i det gråe feltet av hva gjøre disse kontrollene er mener det en liten Veiviser for fyren Klikk på vei.. Fortsett å lese

 19. Erstatning hodetelefon dekker

  Kategori: Reparere      Visninger: 27

  Jeg har en helt brukbare gode hodetelefoner men utslitt skum deksler og ingen erstatninger i lageret finnes. Hva å gjøre? Hva å gjøre? Du ønsker ikke bare å kaste ut helt fremdeles brukbare hodetelefoner og Gud forby erstatt dem med disse heslig ørepropper, så det forgrunnen du gjør noen erstatninger selv. Vanskeligheten er middels til litt være urolig i å gjøre disse. Ikke for små barn og utålmodige voksne. De ville trolig bli frustrert anyhow. Hva du trenger: Noen utklipp av mykt material.. Fortsett å lese

 20. Hair Cutting Guide for lagdelte hår

  Kategori: Skjønnhet      Visninger: 25

  Så min venn viser meg creaclip så jeg ta en titt og si "du hva du skal betale hva for 2 stykker av plast med en hengsel?" og begitt seg ut på dette prosjektet. Trinn 1. Materialer og verktøy Så er her listen over verktøy jeg brukte: Så Fil Målebåndet Blyant Skrue driver Drill Sandpapir Jeg vet har en ganske begrenset sett, men jeg kan ikke gjøre mange prosjekter (jeg er sikker på at en dremel kit ville ha hjulpet). Og her er listen over materialer (Merk: Dette er for 2 sett, få mi.. Fortsett å lese