Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Photoshop 104: Digital Flash fyll

  Kategori: Fotografering      Visninger: 16

  Dette instructable viser deg hvordan å lage en digital flash fyll for dine undereksponert familie bilder. Prosessen kan automatisert, som lar deg justere hele videosekvenser.Hvis du setter pris på dette instructible, vennligst besøk bloggen min for flere ideer: GoodCleanCrazyI bruker Photoshop 6.0 (siden det er den eneste kopien jeg eier). Ditt kjørelengde kan variere med andre maling programmer. (Cricket male alle?)Alright, hvorfor ville du bruke en digital flash fylle? Vel, hvis det er noen de.. Fortsett å lese

 2. Gigantiske Chomping Pacman drakt

  Kategori: Halloween      Visninger: 41

  Dette var min Halloween kostyme for n/a Det tok cirka en måned og et halvt av planlegging og arbeid. Jeg bygde en Pacman og et spøkelse, men denne writeup vil fokusere på Pacman. Dress har en fungerende munn samt innebygde høyttalere slik spille lyder fra spillet. Det står 5 meter høy på egen hånd, og krever noen crouching å få skjønt dører, mens det er å bli utslitt. Her er en video av sort i aksjon Her er en liste av materialet jeg brukte: 1/2 "Irrigation pipe Kartongene Bleached .. Fortsett å lese

 3. Ultimate gummi Band drevet penn Gun!

  Kategori: Ukonvensjonelle      Visninger: 18

  DETTE ER IKKE Å BLI BRUKT SOM ET VÅPEN! IKKE VÆR DUM OG SKYTE PÅ NOEN ELLER NOE LIVE! JEG ER IKKE ANSVARLIG FOR ALT DU GJØRE MED DETTE! Dette instructable viser deg hvordan å gjøre en enkel penn pistol som vil skyte omtrent alt ut av ting som du kan finne hjemme eller på skolen. Trinn 1. Få materialer. Du trenger: En bic mekanisk blyant. En bic pennen av hvilken som helst farge (med cap) 2 gummi band saks Trinn 2. Demontere materialer Første: Ta fra hverandre pennen ved å fjerne hodet o.. Fortsett å lese

 4. Lang John Cargo sykkel

  Kategori: Sykler      Visninger: 33

  Sykler er stor. De gjør flytte om mye mer effektiv og rask enn Turgåing, uten å måtte bekymre seg om drivstoff, skatt, forsikring, parkering etc etc. Men hvis du trenger å ta noen ting med deg det blir vanskeligere. Last sykler kommer i to hovedtyper; de hvor du la alle ting bak deg, og de hvor du la alle ting foran deg. Det virker bedre for meg å sette ting foran deg. Du kan holde et øye med det, og det virket som en mer effektiv bruk av plass. Å sette lasten bak deg, betyr det at du utvide kj.. Fortsett å lese

 5. Å få en kjæreste og holde henne

  Kategori: Relasjoner      Visninger: 43

  Det er mange av "Hvordan kommer du en kjæreste" guider der ute, og de fleste av oss alle forkynne samme, men de også anta at du nybegynner til kvinner... vet hvordan du gjør alt dette ting vi fortelle deg å gjøre. Sikker du nå ha tillit til å gå til en kvinne... men hva sier du? Når bør du fortsette å prøve å få hennes telefonnummer og være permanent, og vite når du skal ringe samtalen avsluttes og gå videre. Denne guide er komplett med flyt diagrammer, eksempel linjer, og en bruker input delen .. Fortsett å lese

 6. Bat telefon fra gamle telefon med nummerskive

  Kategori: Arduino      Visninger: 37

  Ansvarsfraskrivelse: Ingen gamle roterende telefoner ble skadet i dette prosjektet! Jeg hadde kjøpt en masse roterende telefoner fra en eiendom salg og inkludert i dette kjøpet var en boks av ødelagte telefoner og telefon-deler. Det er fra denne at jeg fikk min råvarer ikke fra en roterende telefon som virker. Dette er ikke en full Instructable som jeg kunne ikke ta de riktige bildene på veien, men jeg håper å gjøre en av disse (bedre håper) og vil dokumentere bedre på den tiden. Jeg så den .. Fortsett å lese

 7. Kompakt Lego USB-pinne

  Kategori: Usb      Visninger: 22

  Denne utformingen er kompakt, og er forskjellig fra den klassiske Hampton ved å ha samme connective funksjonalitet på begge sider. Hvis du er heldig med dimensjonene på USB-pinne som det er også ganske enkelt. Deler som trengs: En standard USB-pinne for lagring Et par deler av Lego 3 x 16 x 48 * mm * min, eller én del 3 x 16 x 96 mm Og... En skarp håndverket-kniv Noen god sterk klebing Sandpapir Trinn 1. Demontere USB-pinne Kontroller at du ikke har noen data på pinne som du ikke ha.. Fortsett å lese

 8. En og bare ekte terninger tower (V1.0)

  Kategori: Uklassifisert      Visninger: 45

  Hva med et ekte terninger tårn (verktøyet å rulle terningen) laget av TERNINGEN? Trinn 1. Hva du trenger Først: Hei det fra Tyskland!Second: Det du trenger! - en syk idé, eller bare ta min! :-) (BTW: Jeg ønsker å bygge opp en dicetower med liten murstein eller LEGOs, men min søt, søt jente venn sa: "Hvis du vil ha en DICEtower, hvorfor ikke u bruke TERNINGEN for å bygge?? Og hvorfor ikke noen har denne ideen før??")-noen:-) av disse ekstraordinære Billige terninger funnet på ebay (se etter kin.. Fortsett å lese

 9. Magnetisk hastighetsmåleren

  Kategori: Sykler      Visninger: 20

  Hvordan å gjøre en magnetisk hastighetsmåleren ligner på de som brukes til hastigheten på rullehjulet følelse i ABS-systemer Trinn 1. Et magnetisk hastighetsmåleren er... Sensoren fungerer ved hjelp av en jern cored coil med en magnet som er knyttet til en ende. Når et stykke jernholdig metall flyttes mot slutten av sensoren, endres formen på magnetisk felt i CoILen, leder denne endrede magnetfelt deretter gjeldende skal flyte i viklinger av spiral som resulterer i en liten mengde strøm som ge.. Fortsett å lese

 10. Stoff Cat huset for slips og slipsenåle

  Kategori: Sy      Visninger: 37

  Jeg opprettet en fleece stoff utstoppa dyr katten hjem for min 6 år gamle sønn. Han elsker kattene og spurte meg om å opprette dette for ham en kveld. Jeg har aldri gjort noe som dette før - men elsker å sy og liker en utfordring. Han oppmuntret meg på veien - og det tok meg noen timer for å opprette dette. Materialene som brukes: 1. Polar Fleece materiale (ca 1/2-verftet) 2. Bomull materiale (ca 1/2 verksted for foring) 3. Følte (liten summen som kreves for lettering & katten dekorasjo.. Fortsett å lese

 11. Laser akryl markørene ved TechShop

  Kategori: Leve      Visninger: 38

  Lasered akryl markørene ved Zack@TechShop www.techshop.ws Dette instructable vil veilede deg i å opprette enkelt markørene laget av et ark med akryl. For å gjøre dette, trenger du tilgang til en laser gravering maskin. Dette kan være vanskelig å finne utenfor TechShop, men noen universiteter og arkitektoniske bedrifter har dem. For å gjøre dette trenger du følgende: Verktøy: 1) Laser Engraver (alle TechShop steder) 2) Varme stripe (noen TechShop steder) Tilknyttede TechShop klasser: 1).. Fortsett å lese

 12. $2 Justerbar Fork-montert supplerende sykkel lyser

  Kategori: Sykler      Visninger: 19

  Jeg var på utkikk etter en billig måte å legge til supplerende belysning dynamo drevet headlight på min nye sykkel. Etter en svært mørkt tur ned den lokale banen for multi-bruk visste jeg jeg trengte å legge til noen mer lys, men jeg ikke lyst til rot handlebars med tung og ofte dyrere sykkel bestemt lys. Løsningen kom jeg opp med bruker LED-lys for klipp fra treet Dollar og noen ting som du sannsynligvis allerede legging rundt i huset. Jeg vet det er allerede mange Hjem gjort sykkel lysene på.. Fortsett å lese

 13. Knex Striker Pistol

  Kategori: K'nex      Visninger: 33

  Alright. Her er min nyeste prosjekt. Dens en stor pistol, laget for enkelhet og kraft. Dvs hva jeg fikk! Det fungerer på en enkel rachet system, lik den som brukes i den sipriani rifle. Og det er pistol som jeg gi en bit av kreditt, denne pistol ligner det på mange måter. Takk, Viccie!Uansett, de har en last av interne støtte, groovy håndtere, fin hånd vokte og er lav på deler. Så hvis du liker det, hvorfor ikke bygge den!Nyt! Trinn 1. Deleliste DELER LISTEN TID! Det er ikke for mange, men jeg.. Fortsett å lese

 14. Wintersowing-forbereder 2 liter flasker

  Kategori: Hagearbeid      Visninger: 26

  Følgende er en teknikk som er knyttet til Wintersowing. For de av dere som ikke har hørt om den, er Wintersowing en metode for å starte frø for din hage. Ikke behov for komplisert lys oppsett eller varme matter eller noen av bry som starter frø innendørs med tradisjonelle metoder er vanligvis forbindes med. Du trenger ikke å kjøpe dyre frø starter leiligheter. Du purke bare din seedet i enkelt forberedt, "funnet", resirkulert beholdere og satt dem ut i gården inne den døde av vinter. De frys.. Fortsett å lese

 15. Arduino trompet

  Kategori: Arduino      Visninger: 20

  Dette prosjektet emulerer en trompet av spille notater ved hjelp av de tre knappene (ventiler). Dette er lett å gjøre og morsomt for å spille med, selv om det kan bare spille én oktav og ingen sharps/leiligheter. Trinn 1. Koden Laste inn dette i din Arduino:int høyttaler = 9; / / Hekte høyttaler til digital pin 9int sw1 = 15; / / Bryteren koblet til analoge pin 1int sw2 = 16; / / Bryteren koblet til analoge pin 2int sw3 = 17; / / Bryteren koblet til analoge pin 3int valve1; int valve2; int va.. Fortsett å lese

 16. Super kjøtt gutt Plushy leketøy

  Kategori: Lage      Visninger: 45

  Jeg har en venn hvem elsker Super kjøtt Boy (til punkt sjenerende meg med det). Siden Christmas kommer, bestemte jeg meg å gjøre ham en SMB-leketøy. Hvis du ikke er kjent med dette spillet, fortalte jeg det er flott for de av dere der ute som ikke er dårlig koordinert (som meg). Gi den en gå hvis du får en sjanse til. Sist men ikke minst: all gjenkjennelig kunst er eiendom av SMB, det vil si Team kjøtt. Jeg gjør ikke noen penger på dette, folkens. Vennligst ikke saksøke meg! Her er SMB-områd.. Fortsett å lese

 17. Ginger øl - alkoholholdige versjon

  Kategori: Homebrew      Visninger: 53

  Det er en rekke instruksjoner tilgjengelig for å gjøre ikke-alkoholholdige versjoner av ginger øl, men for de som ønsker å savor dette drikke i sin rene form, kan du prøve disse instruksjonene. Ginger øl var en av de mest populære drikker i Amerika, Canada og Europa til n/a forbud) i Amerika og 1950 i Europe.I har alltid ønsket å brygge øl min egen og eller andre drinker, men med hop mangel som skjer jeg skjønt at det ville være morsomt å prøve en annen stil på øl/ale. Resultatene var gode.Øl/Al.. Fortsett å lese

 18. Vanntett kjelleren for lave kostnader.

  Kategori: Hus for renovering      Visninger: 28

  Hvordan vil du vanntett kjelleren eller fikse en leaky sprakk grunnlaget for svært lite penger... og bare noen få dager arbeid? Dette systemet plasserer fem barrierer mot lekkasje! Jeg gjorde dette til et hus som jeg bodde i 30 år siden. Kjelleren oppholdt tørr 19 år jeg bodde der... OG dette bare kostet mindre enn $100 dollar per veggen. Bare 2 av mine vegger hadde lekkasjer (jeg fast). Denne metoden stopper vann utenfor foundation, som er å foretrekke. En venn nylig spurte meg om jeg visste n.. Fortsett å lese

 19. Bedini monopol mekanisk Oscillator

  Kategori: Sykler      Visninger: 21

  Aka Bedini forenklet skolepike, aka Bedini SSGThis konseptet er beskyttet av oss klapp n/a , noe som betyr at det ville være ulovlig og også uetisk å reprodusere for personlig økonomisk vinning. Det sa imidlertid du er tillatt å lage en for personlig bruk, som er hva dette instructable er alt om.Denne enheten er brukt til å lade batterier, nesten hva som helst, men lykkeligste med bly syre typer.Ikke LiPo celler som har svært spesifikke krav, (LiPo blir Lithium Polymer celler) It kan også gjenop.. Fortsett å lese

 20. Trekkspill stil kort lommebok

  Kategori: Lommebøker      Visninger: 33

  Mens surfing instructables.com og å se lommebok utfordringen nevnt, jeg trodde jeg ville gi den en sjanse å holde i tankene mine egne kriterier for enhver lommebok jeg kjøpe: minimert volum med en prioritet å minimere dybden, pluss hastigheten på tilgang til elementene inni. I to ord: tynn og rask. Lommebok design her gir et hjem for, om ikke alt finner vanligvis i en lommebok, deretter minst mer problematisk---kortene. Kreditt kort, medlemskap i kortene, firmaet kortene, uansett. Mesteparten av.. Fortsett å lese

Reklame

Partnere


At an online jewellery store, it is too easy to discover new items and buy it with ease.