Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Fantastisk indisk Chicken Curry

  Kategori: Hovedrett      Visninger: 22

  Dette er en deilig oppskrift jeg bevilget fra recipezaar. Det er aromatiske med en varm sjel slags krydder. Gjør det i store grupper for å nyte de neste dagene, jo mer det sitter i alle krydder, jo bedre det blir! Trinn 1. Ingredienser og Prep -Hvor som helst fra 1 til 2 lbs beinfri, skinn kylling lår vasket og skåret i biter (størrelsen på ditt valg) -3 fedd hvitløk hakket -2 1/2 inches hakket frisk ingefær -2 Middels hvit løk finhakket -1 kan av kikerter -Ca 2 kopper kylling lager (St.. Fortsett å lese

 2. Ultralydutstyr Batgoggles

  Kategori: Gadgets      Visninger: 36

  Skulle ønske du var balltre? Vil Echolocation erfaring? Vil du prøve å "se" med ørene dine? For min første Instructable, vil jeg vise deg hvordan å bygge din egen Ultralydutstyr batgoggles ved hjelp av en Arduino microcontroller klone, Devantech Ultralydutstyr sensor og sveising goggles for rundt $60 eller mindre Hvis du allerede har standard elektronikk-komponenter. Du kan også hoppe over elektronikk og gjør en enkel bat-maske perfekt å bære neste Batman-filmen. I så fall ville kostnaden bare v.. Fortsett å lese

 3. Stativ møter Logitech Webcam

  Kategori: Eple      Visninger: 24

  Jeg ønsket å bruke min Logitech Hastig Messenger for opptak how-to filmer på modellering workbench. Men jeg var overrasket over å oppdage at det Logitech Hastig Messenger, og heller ikke min Logitech QuickCam kommuniserer STX, webkameraer kan monteres på et kamera tripodelektroden. Ved nærmere undersøkelse av det Hastig Messenger, kunne jeg se hvordan å demontere en base. Når demontert jeg oppdaget at det var nok plass til en 1/4 "-20-mutter. Her er hvordan jeg endret det Hastig Messenger, s.. Fortsett å lese

 4. Gitar effekter pedalboard for under $10

  Kategori: Audio      Visninger: 30

  Bygge en pedal bord har vært gjort mange ganger. Jeg ønsket å bygge noe som så ut penere enn de fleste av DIY de jeg har sett, tok under en time å bygge (ikke telle finish) og var under $20. Jeg tror jeg møtte alle mål. Trinn 1. Trinn én: listen materialer og kutt Du trenger et stykke av 1/2 "bjørk kryssfiner. Jeg fikk en 2 'x 2' stykke på jernvarehandel for $7. Fra det stykket kuttet du følgende: Topp: 11.5 "X 17" Sider og front: 2 "X 24" (dette vil få mitered for å passe rundt toppe.. Fortsett å lese

 5. Søt Curry sommer ris Salad oppskrift

  Kategori: Salat      Visninger: 46

  Søt Curry sommer ris Salad oppskrift av Maddylane En super sommer salat å gjøre utendørs sammenkomster, BBQ'S... og spesielt strand partiene, pikniks og for hytta. Du enkelt doble og trippel antallene etter behov. Ideell for store grupper! Hvem vil slave over en varm ovn... om sommeren tid, gjør din salat utendørs, det er virkelig en fin måte å nyte dagen uten følelse som du arbeider! Ingredienser: Hogge spansk rød løk -Chop vann kastanjer -Hogge friske urter, basilikum, gressløk og.. Fortsett å lese

 6. Enkel tyll blonder Baby Bonnet

  Kategori: Sy      Visninger: 27

  Denne panseret kanskje blikk vanskelig bortsett er veldig enkelt og morsomt å gjøre! Når du lære å lage blonder på tyll, er det ingen ende på hva du kan lage med den. Trinn 1. Montere din forsyninger Utstyr: 1/4-verftet brude tyll 1/4-verftet batiste 1 1/2 meter blonder 1-yard med 1 / 4 "båndet for bånd Vann løselig stabilisator Forsvinner blekk merking penn Quilt Rasting Spray Saks eller roterende kutter, linjal Trinn 2. Gjør blonder 1. Skjær ett stykke av brude tyll og to stykk.. Fortsett å lese

 7. Rustikk woodware uten kostnad, og enklere enn du trodde!

  Kategori: Trearbeid      Visninger: 30

  Ubehandlet trevirke (dvs. som det kommer fra treet) gir en fin, rustikk aspekt til objekter som er laget med den. Det er billig, lett å finne og lett å bruke.I dette instructable jeg vil vise deg hvordan du gjøre tre ting ved hjelp av tre direkte samlet fra bakken (det vil si døde grener) og cortex (død treet hud). Ideen er å vise deg grunnleggende tips, overbevise deg om at du kan gjøre store ting uten forutgående kunnskap om Trebearbeiding og gi eksempler motiverende.Hvis du vil gjøre virkelig.. Fortsett å lese

 8. Blå Flaming Pinecones

  Kategori: Fest triks      Visninger: 25

  Er du en pyromaniac? Har du liker å sette ting på brann, men føler kunstnerisk begrenset av kjedelig gule fargen på vanlige flammer? Takket være marvels av moderne vitenskap kan du enkelt spre din palett. Ved marinating pinecones i høyre kjemikalier kan du gjøre dem brenne blå, grønn, alle fargene i regnbuen. Så grip din blowtorch, og la oss begynne å lage mat! Trinn 1. Få noen metalliske saltstoffer Du kan endre fargen på brann ved å legge til metalliske saltstoffer et brennende objekt. Den e.. Fortsett å lese

 9. Enkel stemningen light

  Kategori: Lamper      Visninger: 24

  Trinn 2. Bildevisning Den lett/billigere alternativ første. Finne en egnet plast vase eller Glass - det bør være omtrent 200 mm høy (5 eller 6 tommer) minst og gjennomskinnelig som er kan du se lyset gjennom når du ser gjennom den, men ikke ser gjennom tydelig. I Storbritannia kaller vi dette frostet. 2 AA celle batteriholderen og et tilsvarende batteri-utklipp - du kan kjøpe eller stjele en av en død PP3 9 volts batteri. Og selvfølgelig regnbuen LEDET (eller mer enn én Hvis du liker). Tr.. Fortsett å lese

 10. Å få nytt liv til en gamle tube radio

  Kategori: Elektronikk      Visninger: 38

  Jeg har nylig kjøpt en 1950 Arvin AM / FM t-type radio fra en antikk butikk. radioen var ikke i synd betingelse for sin alder, og etter at test det før jeg kjøpte den, radioen hørtes bra og alt arbeidet på den (bortsett fra FM-side, men dvs for en senere instructable). så jeg splurged hele $25 for det og hentet den hjem. den neste tingen jeg besluttet å gjøre var å gjøre denne radioen har en mer oppdatert presentabel titt i stedet for den gamle vanilje fargen det hadde, så jeg gikk og fikk noen.. Fortsett å lese

 11. "Du drepte Kenny" døren Disables

  Kategori: Dekorere      Visninger: 23

  Helt siden jeg kjøpte min første pose med sugru (Sjekk ut denne koblingen Hvis du ikke vet hva det er), jeg har brukt det for en masse ting (fast min sykkel, forbedret penn, gjort et egendefinert håndtak å bære flaske sprinkelkasser eller gjort skoene mine mer komfortabel...), men for denne Instructable jeg ønsket å gjøre noe større. For å utveksle rom air rask og effektiv, liker jeg å åpne meg vinduer helt. Problemet er at hvis jeg glemmer å lukke en dør, det slams lukket. Døren stoppers er .. Fortsett å lese

 12. Ray Ban reparasjon med Sugru

  Kategori: Mote      Visninger: 191

  Jeg kommer til å være helt ærlig her. Jeg liker meg noen Ray-Bans. De klebrig 70-tallet pornstar * gull-rimmed aviators. De passer ansiktet mitt pent, de ser rimelig i de fleste situasjoner, og de er polarisert. Og billig. Billige? Ray-forbud? De detaljhandel for, som, en masse penger. Mer enn er akseptabel for et vanlig forlagt cranial tilbehør. Hvis jeg hadde virkelig de, ville de være verdt mer enn resten av mine klær og skoene mine... kombinert. Ray-forbud er normalt ikke billig. Men mine .. Fortsett å lese

 13. Hvordan få en semi-spring lastet Atari spill lommebok

  Kategori: Lommebøker      Visninger: 29

  Så er her hvordan du gjør en semi-spring lastet (vel bare ganske) Atari game cartridge lommebok. Jeg fikk ideen når min siste spillkort lommebok sparket bøtte. Min lommebok kan ikke virkelig holder som mye, men du kan enkelt mod det en bit for å øke kapasiteten. Trinn 1. Materialer Denne lommeboken tar ikke mye, men du bør minst ha: -A liten philips skrue driver -En dremel verktøyet eller taggete kniv -Pakking, rør eller elektrisk bånd ** -Stoff * -En veldig sterk Lim * -Atari game cartr.. Fortsett å lese

 14. Hvordan lage håndlaget papir

  Kategori: Grønn      Visninger: 28

  Jeg elsker absolutt å gjøre papir. Det har vært en virksomhet for meg for en stund. Så mange mennesker spør meg hvordan jeg gjør det, og de er fascinert av resultatene. Jeg har perfeksjonert en måte å gjøre superfint papir. De fleste papir-making opplæring lære deg hvordan å lage papir, men de ikke fortelle deg hemmeligheten til å få en fin papir-lignende konsistens. Du kan se mer her: lapapeleria.etsy.com Hva jeg beskrive her er enkel og rask måte å gjøre det. Det kan virke som en lenge in.. Fortsett å lese

 15. Etter middag

  Kategori: Kunst      Visninger: 40

  For dette prosjektet jeg besluttet å skildre min egen idé av hva som trolig ville skje kort tid etter en mann i sin mid trettiårene hadde et dusin eller så venner for en avskjedsfest. Selvfølgelig hvis han var ugift og leve med sin mor, hun ville være rydder opp rettene og rydder opp tabellen. Trinn 1. Trinn 1 For dette prosjektet må du: Saks Hvit lim (fortrinnsvis) Farget papir - Hvis du kopierer nøyaktig du bør ha brun, blå, gul, grå, grønn og hvit og en farge for figurens ansikt Brun a.. Fortsett å lese

 16. Hvordan kaste en Topo-kart

  Kategori: Camping      Visninger: 43

  Topografiske kart er ikke Billige. Vel, i de fleste tilfeller de er ikke gratis. Beskytte din kart beskytter en investering som vil gi år av bruk. Dette instructable vil vise (og minne meg selv) hvordan kaste en kartet til å passe i kvart størrelse ziplocks. Jeg foretrekker kvart størrelsen, slik at jeg kan plassere kartet i en liten tilgjengelig lomme på min ryggsekk. Handelen av er at som setter mer bretter i kartet. Bretter brukes 2 formål. De bærer ut kartet i at spot raskere, men enda vikti.. Fortsett å lese

 17. Bygge et mikroskop!

  Kategori: Teknologi      Visninger: 26

  Denne mikroskop kan gjøres i noen timer. Det er billig og fin (ikke et leketøy)! Forstørrelsesområdet for mulig: n/a x (avhengig målet linser) Materialer: forkastet foto-enlarger 8 X 21 mm kikkerten noen stykker av svinn-tre Valgfritt: noen forkastet kameralinser, stykke aluminium ark. Kostnader: n/a E / $ Jeg bygget microscope på dette bildet noen år siden, men gjorde en annen ettall for dette instructable. Så jeg ikke tilbringe mye tid å sette en fin finish på deler. Trinn 1. S.. Fortsett å lese

 18. Store Tap håndtaket... Enkel og billig...

  Kategori: Metallbearbeiding      Visninger: 40

  Er du i en klemme og trenger å tappe store hull, men fant du ikke har et trykk håndtere store nok for jobben, og kan ikke garanterer å få en fin ny en som du bare vil bruke én gang eller to ganger i året.... Vel er her en enkel og billig håndtak som vil gjøre jobben... Jeg gjorde dette på The Tech Shop i San Jose, California.... http://techshop.ws/ Gabriel Aceves Trinn 1. Step One... Materialer... Først du kommer til å trenge å samle du mateials... du skal trenger to peices av alluminu.. Fortsett å lese

 19. Damp drevet potet Pistol Zippo(tm) Mod

  Kategori: Steampunk      Visninger: 35

  Jeg ønsker å starte ved å gi kreditt til robbtoberfest og hans damp drevet potet Pistol 1.0 design som kan bli funnet her: http://www.instructables.com/ID/Steam-Powered-potato-pistol-10/ Jeg ønsker også å starte ved re-iterating hans SIKKERHETSADV ARSLER som denne enheten har risiko knyttet til brann, damp, press, metall-arbeid og prosjektiler. Jeg anbefaler bruk øyevern under alle trinnene og å bruke sunn fornuft. Jeg aksepterer ikke noe ansvar for risiko i produksjon eller bruk av denne en.. Fortsett å lese

 20. Hvordan delta i et F.I.R.S.T robotikk

  Kategori: Uklassifisert      Visninger: 26

  DETTE ER IKKE BATTLE BOTS! FØRSTE Robotics konkurranse (FRC) er en unik varsity sport bekymringer som er utformet for å hjelpe unge mennesker til high-school-aged oppdage hvordan interessant og givende lignende til ingeniører og forskere kan være. Den første Robotics konkurranse utfordringer grupper av unge mennesker og deres mentorer for å løse et felles problem i en seks ukers tidsramme ved hjelp av en standard "kit av deler" og et felles sett med regler. Lagene bygge robots fra delene, o.. Fortsett å lese