Hjem » Teknologi » Elektronikk » Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Ps1 Controller styrespaker med Arduino

Kategori: ElektronikkForfatter: Antoinette Maillet • Visninger: 19

Idé: Å ta en av mine gamle Playstation 1-kontrollere og trekke ut med dobbel styrespake oppsett slik at den enkelt kan brukes i en microcontroller prosjekt (i mitt tilfelle: med Arduino) uten ekstra biblioteker eller drivere som du trenger hvis du vil bruke hele kontrolleren.

Behage utleie meg vite hva du mener, eller hvis du har spørsmål/kritikk for meg! Jeg ser alltid til å lære nye ting.

Nødvendig materiale:
~ Playstation 1-Kontroller
~ Lodding jern
~ Loddetråd
~ Kniv
~ Wire strippers/cutters
~ Elektriske Tape
~ Liten Phillips head skrutrekker
~ To mid-value motstander (for trykknapp cicuits)
~ Tredje side (ikke absolutt nødvendig men gjør lodding små ting mye mye enklere)
~ 22 måle wire

Video Demonstrasjon:
& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br / & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

Demonstrasjon koden (kopier og Lim inn følgende tekst i Arduino IDE):

Const byte leftClick = 2; //assign pinner for knappene
Const byte rightClick = 3;
Const byte leftVert = A2; //assign pinner for potten
Const byte leftHor = A3;
Const byte rightVert = A0;
Const byte rightHor = A1;

Int ventetid = 50; //so seriellport er mer lesbar

Ugyldig setup() {

pinMode (leftClick, inngang); //Set knappen pinner å input
pinMode (rightClick, inngang);

Serial.begin(9600); //Lets arduino sende teksten til datamaskinen
}

Ugyldig loop() {
//output som er formatert som leftHorizontal, leftVertical, leftButton, rightButton, rightHorizontal, rightVertical
Serial.Print(analogRead(leftHor));
Serial.Print («,»);
Serial.Print(analogRead(leftVert));

Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(leftClick));
Serial.Print(«»);
Serial.Print(digitalRead(rightClick));
Serial.Print(«»);

Serial.Print(analogRead(rightHor));
Serial.Print («,»);
Serial.println(analogRead(rightVert));

delay(delayTime);
}

Trinn 1. [Figurativt] Rippe det Apart

Kontrolleren er veldig lett å ta fra hverandre. Først Skru ut 7 Phillips head skruene på utsiden av kontrolleren. Når du åpner den, ser du en mer skrue til høyre på en klar plast brikke (plast arb bare reflekterer en liten LED som er montert på hoved-PCB) som er nødvendig for å skru alt sammen igjen (Hvis du ikke planlegger å bruke Kontroller-saken igjen, kan du bare kaste den). Skru ut skruen siste og klippe hvit ledning båndet holder styrespaker til hoved-PCB (klippe det slik at du har en masse wire bånd på slutten–det er lodding mye lettere).

Jeg kunne ha desoldered styrespaker og knapper, og brukte dem individuelt, men jeg ønsket dem sammen som et hele siden det er en god måte har virkelig komprimere to styrespaker for en fremtidig prosjekt (mest sannsynlig en trådløs robot).

Noen ting å merke seg: det er to forskjellige størrelse rumble motorer du kan redde samt L1 og R1 skulder knapper som er i sine egne casing. Jeg tok for motorer, men kastet skulder knappene fordi jeg ikke har tenkt på å bruke dem, men noen kan finne en bruk.
Jeg har ikke prøvd å finne spesifikasjoner for motorene ennå, men jeg antar at det må være rundt 5v. Hvis alle vet, kan du gi meg beskjed.

Trinn 2. Analysere ledningene

Siden jeg vil holde alle delene på PCB, trengte jeg å vite hvilke ledninger på båndet gå der. Normalt er wire-båndet limt ned mot PCB å holde den flat, men jeg trengte for å se hvor alt var koblet til så jeg skrelles den tilbake nok til å se tilkoblingene. Som du ser i bildet, er ledningen nummerert en gjennom 8.

Siden det er litt vanskelig å se nøyaktig hvor hver ledning er tilkoblet, var et triks jeg brukte til å holde PCB opp mot lyset som gjør en million timene lettere å se tilkoblingene.

Jeg startet med noen enkel som å finne ut, for eksempel push-knapper. Som de fleste tinkerers vet, grunnleggende trykknapper allerede har benene to øverste og nederste to Ben koblet, henholdsvis (i dette tilfellet a og c er koblet og b og d er koblet, men a og c er ikke koblet til a & d til knappen trykkes).

For disse knappene, de har en etappe som kobler bare en ledning på båndet, så det betyr at de må hver være ‘data’-wire for hver knapp. I hvert tilfelle er ‘data’-etappe d eller B, så det betyr at a og c for begge knappene kan kobles til Vcc. Hvis du følger banen til Vcc, vil du se at den kan kobles til alle Pin1 for alle fire potentiometers.

Nå vet du Vcc er Pin1 for alle potentiometers, så Pin3 må være bakken og PIN2-kode må være for data. Sikker nok, tilsvarer hver Pin1 en unik ledning, mens alle Pin3 kobles til hverandre og dele en felles tråd på båndet.

Nå som vi har stått for alle ledninger (og selvfølgelig har skrevet ned hva nummer wire på båndet de tilsvarer…), kan vi opprette tabellen nedenfor for å hjelpe oss med å få organisert:

1 – Pinners 3 på alle fire Potter (GND)
2 – Pinners B av venstre styrespak (bare øverste venstre styrespake i pin) (knappen krets/digital pin1)
3 – Pin 1 på alle fire Potter, pins a og C (nederste pinner) på begge knappene (Vcc – 5 v)
4 – Pinners D av høyre styrespak (bare øverste høyre styrespak i pin) (PIN2-knappen krets/til digital kode)
5 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for høyre styrespak (analoge pin1)
6 – Pinners 2 av horisontal bevegelse for høyre styrespak (analoge PIN2-kode)
7 – Pinne 2 av horisontal bevegelse for venstre styrespak (analoge pin3)
8 – Pinne 2 av vertikale bevegelse for venstre styrespak (analoge pin4)

Trinn 3. Dele og Stripping Wire-båndet (aka loddetråd Prep)

Ledninger koblet styrespaker til hovedvinduet PCB var overflatemontert, som for meg betyr «veldig presis og langtekkelig lodding».

Den første tingen å gjøre er å få din tillitsverdig kniv (mine er Leatherman-bølge som er fullstendig overkill for denne aktiviteten) og et skjærebrett (eller papp etc) og få wire-båndet hyggelig og flat.

Veldig nøye klipp mellom bulges på wire-båndet fra omtrent halvparten vei nedover på båndet lengde. Hver bulge er en bittesmå wire, og hvis du klipper ut en, vil du ha mye mindre båndet til å arbeide med.

Når du har alle ledninger kan delt, nå du ta din wire strippers og (igjen) svært nøye bånd noen plast av ledninger. Siden ledninger er liten, slik jeg gjorde det var å bruke wire cutters for å legge litt press på den wire isolasjon og dro. Siden isolasjon er ganske weaksauce, bør det lysbilde av. Denne metoden er noe farlig fordi litt for mye press vil gjøre du skjære rett gjennom ledningen. SO. Igjen. VÆRE svært svært svært forsiktig på dette trinnet.

Trinn 4. Endelig! Tid til å loddetråd!

Du kan nå fange tillitsverdig tredje hånd og lodding jern og få til å fungere. Prøv og linje opp i tråd du er lodding og ledningen fra båndet parallelle og som nær hverandre som du kan få.

Jeg brukte 22-måle solid kjerner ledningen slik at jeg kan hekte styrespaker opp til en breadboard en gang jeg ferdig, men hvis du ønsker kan du gå rett for kontrollens opprinnelige wire siden den også har 8 ledninger og noen gode lengde. Jeg planlegger på går trådløse når jeg velger å sette styrespaker bruker, slik at jeg skal lagre kontroller kabelen for en annen tid.

Også være forsiktig så du ikke ved et uhell loddetråd to tilstøtende ledninger sammen. Det går sier seg selv, men jeg vil likevel: det ville være dårlig.

Trinn 5. Isolere, dekke og demonstrasjon!

Hvis du vil hindre at noen shorts som dette vil umiddelbart føre Hvis kablet opp, jeg brukte elektriske tape for å isolere hver loddet tilkobling, og innpakket hele området med et annet generøse å hjelpe av båndet for å gi det mer stivhet og holdbarhet. Jeg også reglued hvit ledning båndet tilbake til PCB å beskytte overflatemontert leddene fra blir dratt ut.

For å koble ledninger til Arduino, koble Vcc og GND like noe annet, koble alle de fire styrespak potensiometer ledningene til analoge pins av Arduino og hver knapp tråden kobles til en enkel knapp-krets (f.eks jeg har en oransje tråd fra kontrolleren, så jeg kobler til et veikryss med en 9.5 vanligvis motstand til bakkenog en annen tråd fra krysset skal en digital PIN-kode Arduino).

Hvis du trenger hjelp definere krets, gjerne om meg og jeg vil være glad for å få et krets diagram eller sette opp min breadboard pent slik at det er enklere å se hva som skjer.

Her er video demonstrasjon på nytt for alle som hoppet over det i introen:

PS: la noen tilbakemeldinger! Jeg vil gjerne høre fra alle!Siste innlegg


 1. Gjør din egen ekstern strøm-svitsjer

  Kategori: Leve      Visninger: 47

  Folk flest vet om standby power (dvs. som mange elektroniske enheter fortsetter å forbruke noen makt, selv om de er deaktivert). En måte å eliminere standby power er for å bruke en kraftmåleren eller bølge protector med en innebygd-bryteren for å slå av tilkoblede enheter helt, men disse er irriterende og sjelden får brukt i praksis for 2 grunner: 1. Power bars finnes vanligvis under pulter, eller ellers er hindret gjør bryterne vanskelig å access.2. Makt bar bryteren Kontroller alle uttak på kr.. Fortsett å lese

 2. Drømmemaskinen

  Kategori: Helse      Visninger: 27

  En maskin som hjelper deg å nå dine drømmer. Dette prosjektet skal utforske gjør datamaskiner til maskiner å nå dine drømmer. Det vil også opprette gamle skolen drøm maskiner, og mer moderne klar Dreaming Machines.Edited 3/23/2007The project sidene som vises er Blast Wiki Pages.I har siden endret til TiddlyWiki.http://tiddlyspot.com/dreammachine/I må du oppdatere instruksjonene i denne opplæringen. Trinn 1. Få en Wiki Først må du finne en datamaskin. Hvis du leser dette bør deretter trinn én g.. Fortsett å lese

 3. Hengende hår tie holderen fra gamle jeans

  Kategori: Sy      Visninger: 18

  En morsom måte å upcycle en favoritt par jeans som ikke lenger passer barna! Et sy prosjekt som gjør god bruk av dine overlocker (serger) Trinn 1. Samle materialer Et par jeans- eller andre bukser Utklipp av stoff for lommer og ruffle Innlegg og stivere til å holde formen på på oppheng Dowel stenger og båndet for å henge Trinn 2. Gjør på oppheng "base" Klipp ut delene forsiden og baksiden av jeans fra hverandre: Sy bena sammen for å gjøre 2 rektangler; Dette er grunnleggende oppheng-fig.. Fortsett å lese

 4. Hvordan lage en lys Stop Motion Video

  Kategori: Fotografering      Visninger: 27

  SE DENNE VIDEOEN FØRST! Dette er den faktiske filmen og er grunnlaget for hele instructable! NYT! KLIKK PÅ DENNE LINKEN HVIS VIDEOEN IKKE ER LASTING FOR DEG! Jeg fant at det ikke alltid belaste, og vel du trenger å se videoen for å virkelig se resultater! http://www.youtube.com/watch?v=p3kYhiflrJk Dette er en stop-motion video ved hjelp av lys fotografering som jeg laget for en siste kunst portefølje. Jeg tok litt over 200 bilder og sette dem sammen som en stop-motion animasjon. Det .. Fortsett å lese

 5. C er for Christmas krans - laget av boksider

  Kategori: Jul      Visninger: 37

  Meg hubby vil si det er en dårlig ting... men så igjen han har Beastie boys sangen "Hun er Craft" som min ring ton på sin telefon, og han alltid gjør upålitelig øynene når han snakker med noen om min creativeness. LOL. Jeg trodde jeg ville dele denne enkel og billig måte å dekorere for helligdager. Jeg har brukt mindre deretter $5 på dette hele prosjektet. Rekvisita: 1 - bok (fortrinnsvis papir tilbake og en du ikke lese igjen) med alderen sider 2 - liten grenene fra et tre 3 - meter (gi .. Fortsett å lese

 6. Regn Tarp Design

  Kategori: Camping      Visninger: 46

  Bo tørr camping. Dette er den beste regn tarp designen jeg har funnet i mine år med camping. Trinn 1. TARP Design De viktigste begrepet denne tarp design er å ha et stramt støtte tau under tarp mellom motsatte hjørner. Presenningen må knyttes til center støtte tau, men det bør ikke trekke på presenningen når center støtte tau trekkes stramt. Dette gjøres ved å knytte en 1-fot looper i tau der tarp hjørnene skal. Looper er knyttet gjennom hjørne-grommets og justert for spenning. Center støtt.. Fortsett å lese

 7. Klut dekket øreplugger

  Kategori: Audio      Visninger: 43

  Katten min nylig chewed gjennom en god del av min elskede ørepropper for koreansk Vibe BS-80HD. Jeg hadde flere alternativer, jeg kunne: Kjøpe et nytt par for eksempel femti dollar Reparere dem og bruke noen ganske stygg heatshrink smellkyss dab i midten av-kabelen Gå ut som i dette instructable! Bare krever dekker kablene earbud/hodetelefoner med materiale grunnleggende lodding ferdigheter og tålmodighet! Trinn 1. Materialer/verktøy Materialer Øreplugger som dekkes 72 "av runde sh.. Fortsett å lese

 8. Candy epler

  Kategori: Søtsaker      Visninger: 22

  Alt du trenger å vite for å gjøre perfekte candy epler hver gang! Disse enkle tips og teknikker er din inngangsbillett til fantastiske candy epler som er sikker på å wow noen mengden. På toppen av en klassisk rød candy apple med din favoritt candy brikker for en virkelig unik smak sensasjon! Hemmeligheten til en perfekt candy apple er i pare sweetness av candy med høyre apple. Etter min mening er det en sikker vinner Sammenkoble en terte eple med utside i sjokolade. Selvfølgelig, hvis du .. Fortsett å lese

 9. Bedre klut-bundet dokumentordnere

  Kategori: Lage      Visninger: 21

  Er du syk og lei av levende under metaforisk thumb av dokumentordneren? Det er en svak, stygg, vinyl og papp tommelen. Gjennomgå ut og gjør din egen dokumentordnere. Med klut! Tror du dette er en god ' ible? I så fall kan du stemme på den i ryggen til skolen konkurransen! Trinn 1. Materialer Du trenger: Papp Gruva ble stjålet fra en gammel, dratt opp dokumentordner. Et klipp 3-ringperm Også stjålet fra en gammel dokumentordner. Klut Jeg brukte en ganske Grove bomullsklut, som arbeidet.. Fortsett å lese

 10. LED Ping Pong Ball

  Kategori: Led      Visninger: 52

  Du kan rulle dem spille fange med dem, eller enda lek hente med din hunden med dem.(Større hundene kan kvele, min hund er virkelig små og ikke kan kvele på den)NYERE versjon: (http://www.instructables.com/id/LED-Ping-Pong-Ball-Improved/) Trinn 1. Samle materialene du trenger: Super bright LED To Ping Pong-baller CR2032 3V mynt batterier BARE SUPER BRIGHT LED ARBEID!!!!! Trinn 2. Samle verktøy du trenger: Bånd Varmt lim pistol Saks Trinn 3. Sette sammen lysdioder Sette sammen LED T.. Fortsett å lese

 11. Instructables HQ tur: 4/13/08

  Kategori: Nettsteder      Visninger: 36

  Edit: Marinebasen er deres gamle base. De er nå i San Francisco, ikke Alameda lenger. Det var moro. Min tid på Instructables-HQ var bare fantastisk.Det var så kult.Først, kunne ikke jeg finne HQ, slik at familien min gikk inn i en Starbucks og deretter jeg kalt Christy, som hjalp oss komme deg frem (stund på telefonen).Dessverre jeg mistet signal, og jeg antar det hengt opp på henne. Jeg lurer på om hun tror jeg gjorde det med vilje, og jeg var å være uhøflig. Forhåpentligvis ikke. =/ Møt.. Fortsett å lese

 12. barbert døren håndterer...... billig måte

  Kategori: Biler      Visninger: 26

  hver og en i feltet bilen vet og har sett en kjøretøy mod kalt "døren"barbert"håndtak" vanligvis for å installere denne kjekk liten element må du finne en toll-butikk, eller kjøpe et dyrt kit... uansett for resultatet du ser på om lag 2-3 tusen dollar, men min tilnærming var mindre bar langt dyrt rundt 45 dollar kan være mindre fordi jeg ønsket å gå fancy ed å finne en toll-butikk, eller kjøpe et dyrt kit... enten veien for resultatet du ser på om lag 2-3 tusen dollar, men min tilnærming var min.. Fortsett å lese

 13. Opprette en enkel visir for din ellers Visorless Full-face h..

  Kategori: Motorsykler      Visninger: 472

  Dette er en svært kostnadseffektiv måte å opprette disponibel visors for din Full-face stil hjelmer. Dette er en god måte å spare penger, fordi disse stil hjelmer er generelt minst et par hundre dollar billigere enn hjelmer med "riktig visors". De fleste av materialer og verktøy du bør har liggende rundt i huset (Hvis du leser dette nettstedet bør du har mer enn nok). Det tar bare ca 20 minutter totalt. (ikke holdt ansvarlig for eventuelle forutsetninger som til hva den vil beskytte deg mot elle.. Fortsett å lese

 14. Hjemmelaget saltet mutter ruller

  Kategori: Mat      Visninger: 26

  Jeg har denne teorien om at noe du gjør fra grunnen av vil automatisk bli bedre enn noe du kjøper i butikken, av ren kraft av å være opprettet i motsetning til utviklet. Konsistens er fienden av deilig. Så du elsker Pearsons saltet mutter Roll rett? Meg også, men sannsynligvis fordi det er en dårlig erstatning for disse saltet mutter ruller min bestemor pleide å gjøre fra hennes hemmelige oppskriften. Men hvis jeg vet betyr min bestemor 'secret' 'av baksiden av kondensert melk kan'. Dette er.. Fortsett å lese

 15. Pro LED Fan Mod

  Kategori: Led      Visninger: 20

  I denne instructable jeg vil vise hvordan lage LED-vifte med siv brytere og magneter. Trinn 1. Trinn 1: Hva du trenger Du må: En fan Siv brytere Bryteren 9 volt batteri og holder wire LED strimler Magneter Verktøy: Loddebolt og loddetinn Varme limpistolen og lim Trinn 2. Trinn 2: Får LED-striper. Kjøpe en av disse paraply lys fra dollar store, ta den fra hverandre og desolder den koble kundeemner, og du vil ha 4 strimler av 8 LED'S. YAY! Super billig! Trinn 3. Trinn 3: Hvordan du.. Fortsett å lese

 16. Nøkkelringen mikrofiberklut

  Kategori: Fotografering      Visninger: 25

  Mikrofiberkluter brukes for rengjøring optisk glass, som øyet briller, kameraer og mikroskop. De er ofte selges i små pouches du kan feste til beltet eller sette på en nøkkelring. Det er akkurat hva jeg skal vise deg hvordan du gjør. Dette er en hendig, liten sak for kluten slik at du ikke mister it *, og det forblir trygg. Dette tok meg omtrent en halv time å gjøre... men hvis du vet hvordan å sy, bør den ta mindre. * Kluten vil knyttes til veske... gjør det vanskeligere å miste Trinn 1. Du.. Fortsett å lese

 17. Bygge en kald ramme med resirkulerte materialer

  Kategori: Hagearbeid      Visninger: 25

  Kalde ramme hagearbeid er en enkel måte å utvide din harvest sesongen, slik at for fersk avlinger året rundt. Strukturen består av en bunnløs boksen som sitter på jord og et glass "lys". Konstruksjonen er lett--kalde rammen kan gjøres ved hjelp av berget tre og gamle storm windows. Trinn 1. Samle materialer -Finn et lys. I dette tilfellet brukte vi en gamle storm vinduet måler ca 70'' x 26''. Lyset bør ikke overstige 4' i bredde, å gjøre høsting en rekkevidde. -Finn avfallstre som passer dit.. Fortsett å lese

 18. Kortet gjør grunnleggende: klippe ut og utskjæring en kort

  Kategori: Papir      Visninger: 50

  Grunnleggende om å lage hilsener kort er... wel, et kort. Dette instructable demonstrerer te enkleste måte å lage et pent kuttet kort. Du må -en kniv -en linjal (metall) -en kutte mat med firkanter på den OR -et stykke papp å kutte på -en veldig fin blyant -et viskelær Trinn 1. Utskjæring baksiden av kortet Hvis du kaste seg et stykke tykt papir, sprekk fiber av papir-wil, forårsaker en stygg ujevn fold på baksiden av kortet. Hvis du vil unngå dette, bruker vi en enkel kniv for å .. Fortsett å lese

 19. Gjøre en helautomatisk BB pistol for under $5

  Kategori: Ukonvensjonelle      Visninger: 30

  Jeg vet ikke om dette har vært sett på Instructables, men her er min versjon av en fullt auto bb pistol. Denne bad boy skyter rundt n/a bbs per sekund. Kult og ødelegger bokser og papp. Vær forsiktig, denne pistol vil også ødelegge glass, windows, klart strøk maling arbeidsplasser og menneskeskinn! Ved veien... alle disse elementene jeg hadde liggende rundt. Totale kostnader: $ n/a kostnaden for i bb Trinn 1. Nødvendige varer.... Her er hva du trenger: 1 - Brutt sprøytepistol eller luft munn.. Fortsett å lese

 20. Hvordan lage en Boomerang (Robot returnerer med mørk Kite)

  Kategori: Robot      Visninger: 49

  Jeg hadde aldri gjort en boomerang før, så jeg trodde det var på tide.Dette er to boomerang prosjekter i ett. Instruksjonene for hver er bemerkelsesverdig lignende, og du kan følge forskjellene i notatene på bildene.Tradisjonelle boomerangs har to former: det er rett, jakt-boomerangs, laget til fly i en rett linje på målet og v eller banan formet retur boomerang. Dette er kilden til The Robot returnerer * moderne boomerangs har mer kompleks, multi-armed figurer, og det er hva vi skal prøve på i .. Fortsett å lese